Copilul tau asculta muzica? Iata DE CE este important sa o faca inca din primele zile de viata

884
Copilul tau asculta muzica Iata DE CE este important sa o faca inca din primele zile de viata
banner mobila la comanda suceava

Muzica joaca un rol important in toate culturile. E prezenta in multe aspecte ale vietii: la teatru, in televiziune, cinematografie, de sarbatori, dar si in cadrul diferitelor ceremonii oficiale. In propria locuinta, ea poate deveni un element esential pentru experientele de zi cu zi.

Inca de la nastere, parintii folosesc instinctiv muzica, pentru a-i calma pe cei mici si pentru a interactiona cu ei, ori pentru a-și exprima dragostea sau bucuria. Tocmai de aceea, te poti baza pe aceste instincte native, pentru a descoperi impactul pe care il au melodiile asupra dezvoltarii piticilor, imbunatatindu-le acestora mai multe seturi de abilitati.

Iata ce rol are muzica in viata copiilor:

Un studiu realizat la University of Southern California’s Brain and Creativity Institute a descoperit ca experientele muzicale din copilarie accelereaza dezvoltarea creierului, in special in ceea ce priveste limbajul si abilitatile de citire. 

Mai mult, se pare ca micutilor, care stiu sa cante la un instrument, le este mai usor sa inteleaga discipline, precum matematica si sa obtina rezultate scolare bune. Daca piticul tau intampina probleme la scoala, specialistii considera ca muzica il poate ajuta. 

Acestia ii incurajeaza pe parinti sa descopere care instrument il atrage pe cel mic si sa-l sustina in dezvoltarea pasiunii sale. Daca te-ai hotarat sa faci asta, pe www.mcmusic.ro gasesti produse special concepute pentru copii, care au un raport calitate-pret excelent.

De ce este important ca cei mici sa asculte muzica din primele zile de viata?

Dezvoltarea unor abilitati intelectuale desavarsite nu este singurul beneficiu pe care muzica il aduce in viata copilului. Expertii considera ca educatia muzicala ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte si din punct de vedere social-emotional. 

Copiii de toate varstele se exprima prin muzica. Chiar si bebelusii se balanseaza, sar sau isi misca manutele ca raspuns la auzul unei melodii. Multi prescolari isi creeaza propriile piese si, fara sa isi dea seama, le fredoneaza in timp ce se joaca.

Pentru cei mai mici dintre copii, piesele linistite, de fundal, pot fi relaxante, mai ales in timpul somnului. In timpul primelor luni de viata, acestea ii ajuta pe prichindei sa invete sunetele si semnificatiile cuvintelor. In plus, le consolideaza memoria, iar dansul le permite sa-si imbunatateasca abilitatile motrice.

Cheia muzicii pentru copii este repetarea. Poti fredona melodii simple si scurte, dupa baita, la masa sau in timp ce aveti diferite activitati. Atunci cand le alegi, specialistii recomanda sa inlocuiesti diferite cuvinte. In acest fel, ii permiti piticului sa reproduca ritmurile, apasand sau atingand obiecte.

Nu exista niciun dezavantaj daca introduci muzica in activitatile distractive ale celor mici. De la placerea pura de a asculta sunete linistitoare, pana la dobandirea unor noi abilitati intelectuale si sociale, aceasta poate insufleti si imbogati viata copiilor si pe cea a celor care ii ingrijesc.

Pizza Suceava