5 avantaje neaşteptate ale învăţării unei limbi străine cu IBSEN

878
5 avantaje neaşteptate ale învăţării unei limbi străine cu IBSEN
banner mobila la comanda suceava

Printre avantajele evidente ale invatarii unei limbi straine se numara accesul la mai multe informatii.

Intre timp, invatarea limbilor straine cu un set de cursuri limbi straine online nu numai ca iti permite sa profiti la maximum de avantajele internetului, dar are si beneficii enorme pentru dezvoltarea psihicului si a creierului.

De ce sa alegi IBSEN

Ca orice obicei nou pe care vrem sa il dobandim, invatarea unei limbi noi necesita timp, rabdare, consecventa si acceptarea faptului ca nu ne vom descurca la fel de bine in fiecare zi.

Ibsen este o comunitate de profesori construita pe baza acestor calitati. Sunt profesori care nu se multumesc cu „merge si asa” si care isi iau satisfactia din succesul cursantilor lor.

Nevoia de a vorbi o noua limba nu vine doar din dorinta de a dobandi niste cunostinte, ci din nevoia unei imbunatatiri personale. Fiecare cursant care invata cu IBSEN are o anumita viziune despre sine, despre ce va putea realiza, cunoscand o limba straina.

5 avantaje neasteptate ale invatarii unei limbi straine

cu ajutorul unui set de cursuri limbi straine

  • Invatarea unei limbi straine este unul dintre cele mai bune exercitii pentru dezvoltarea creierului.

Astfel, invatarea limbilor straine imbunatateste memoria si sporeste capacitatea de a invata si de a absorbi lucruri noi.

  • O limba straina dezvolta capacitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp.

Persoanele care vorbesc mai multe limbi straine sunt capabile sa treaca mai usor de la o sarcina la alta si sa rezolve in paralel mai multe probleme in mintea lor. In plus, acestia sunt capabili sa se adapteze mai rapid si mai usor la schimbari.

  • Invatarea limbilor straine sporeste constientizarea culturala.

Ideea este ca un vorbitor de limba noua este, de asemenea, un purtator al culturii tarii sale, iar procesul de invatare a unei limbi straine contribuie cel mai bine la promovarea tolerantei, la acceptarea unei culturi straine si la eliminarea prejudecatilor.

  • Cunoasterea limbilor straine dezvolta abilitatile de comunicare.

Pana la urma, scopul principal al invatarii limbilor straine este comunicarea. Comunicarea cu vorbitori nativi iti permite sa iti imbunatatesti abilitatile de conversatie. Este ca mersul pe bicicleta: pentru a invata, trebuie sa te asezi si sa incepi sa pedalezi. Cu cat mai multa comunicare, cu atat mai multa practica si, prin urmare, cu atat mai multa incredere in tine si in abilitatile tale.

  • Limbile straine sporesc creativitatea.

Comunicarea intr-o limba straina este un antrenament constant de ingeniozitate si atentie. In calitate de ascultator, esti in mod constant bombardat de cuvinte necunoscute sau de accente de neinteles si trebuie sa ghicesti sensul a ceea ce se spune in context, precum si informatiile non-verbale transmise de vorbitor. Pe de alta parte, pentru a exprima o idee intr-o limba straina, creierul tau va lucra din greu pentru a gasi cuvantul sau analogia potrivita pentru a explica conceptul pe care il cauti.

Daca inca nu esti suficient de motivat sa inveti o limba noua, gandeste-te la faptul ca cunoasterea unei limbi straine creste semnificativ competitivitatea pe piata muncii. Un candidat care vorbeste o limba straina se poate califica pentru un salariu cu 30-40% mai mare decat unul care isi cunoaste doar limba materna. Merita sa te gandesti la asta!