4 tipuri de pardoseli potrivite pentru orice locuință

630
4 tipuri de pardoseli potrivite pentru orice locuință
banner mobila la comanda suceava

Pardoseala are rolul de a oferi locuinței tale un strat de trafic perfect funcțional, dar și un spațiu aspectuos care să pună în valoare frumusețea locuinței. Iată care sunt cele mai potrivite tipuri de pardoseli pe care merită să le încerci în locuința ta și care îți pot aduce avantaje pe orice plan. 

Pardoseli din piatră naturală

Piatra naturală îți oferă una dintre cele mai bune idei de acoperire, pentru că pardoseala realizată din piatră naturală rezistă vreme de ani întregi. Pentru a beneficia de această rezistență este nevoie să folosești și un adeziv foarte bun, care să fixeze foarte bine plăcile, și care să le ofere protecție și suport. Găsirea adezivului este un proces ușor pentru că brandul Mapei are o gama vastă de produse dedicate pardoselilor, printre care și adezivi pentru orice tip de pardoseală, de la piatră naturală la placajele ceramice cu gresie și faianță, sau acoperiri cu vinil modular, linoleum sau mochetă. 

Pardoseli din lemn

Gama pardoselilor din lemn este foarte variată, astfel că ai posibilitatea de a alege exact ceea ce îți este necesar. Acoperirile din lemn sunt pardoseli calde, estetice și primitoare și se diferențiază în funcție de numărul de straturi. Se vor distinge așadar următoarele tipuri de pardoseli din lemn:

  • Parchet din lemn masiv– cel mai bun și rezistent tip de parchet, creat efectiv din bucăți de lemn natural. Acest tip de parchet durează o viață și poate fi reîmprospătat la nivel de aspect.
  • Parchet din lemn triplustratificat– realizat din trei bucăți de lemn, suprapuse pe direcții diferite, acest tip de parchet este o opțiune bună pentru locuințele în care nu vrei să faci prea des schimbări la nivel de pardoseală. Acest tip de parchet rezistă foarte bine în timp și poate fi șlefuit și lustruit în timp, la nevoie.
  • Parchet din lemn dublu stratificat– ca și în cazul parchetului triplustratificat, parchetul dublu stratificat folosește două bucăți de lemn lipite foarte bine între ele. Avantajul acestor tipuri de parchet este acela că pardoseală este rezistentă la șocuri, abraziune și la modificări de temperatură, chiar și în contextul utilizării unui sistem de încălzire în pardoseală. 
  • Pardoseli laminate– deși pardoselile laminate nu sunt realizate din lemn real, ele sunt incluse totuși în categoria parchet. Este important de știut faptul că acest tip de pardoseală este sensibil, mai ales din cauza faptului că stratul superior, superficial, este de fapt o folie care protejează o imagine ce imită lemnul. Structura etse un conglomerat de așchii lemnoase, cu o rezistență destul de redusă în timp. 

Pardoseli din vinil și linoleum

În zonele în care vrei o pardoseală caldă care să imite lemnul, poți opta pentru vinil sau linoleum. Vinilul modular este în prezent o opțiune foarte bună, mai ales datorită faptului că spre deosebire de linoleum, vinilul oferă textură și un strat de uzură cu o rezistență foarte mare. 

Vinilul modular poate fi folosit în orice cameră, indiferent de suprafață, temperatură sau orice alte condiții. Vei avea nevoie doar de o curățare a substratului și de un adeziv foarte bun, care să asigure prinderea plăcilor de suport. 

Pardoseli din rășină epoxidică

În prezent sunt căutate din ce în ce mai mult soluțiile speciale de acoperire, care permit utilizarea suprafețelor fără teama că acestea vor avea de suferit. Astfel, pardoselile din rășină epoxidică sunt perfecte pentru livinguri, băi, dormitoare sau bucătării, dar și pentru holuri, terase, logii sau balcoane.

Acestea sunt cele mai importante tipuri de pardoseli și modul prin care ele pot înfrumuseța locuința ta, așa că tot ceea ce ai de făcut este să alegi pardoseala potrivită luând în calcul fiecare dintre aceste aspecte. Alege pardoseala potrivită în funcție de caracteristici, preț, suprafață, consum și bucură-te de o investiție făcută pe termen lung.