Utilaje care contribuie la cultivarea și recoltarea cerealelor

884
Piese agricole
banner mobila la comanda suceava

Ți-ai imaginat vreodată cum se cultivă cerealele care sunt folosite în viața de zi cu zi pentru gătit și nu numai? Probabil crezi că întreg procesul de producție este foarte ușor. Dar, de fapt, un număr de mașini și echipamente agricole sunt folosite de către fermieri pentru cultivarea și recoltarea acestor cereale. În plus, cultivarea este un proces lung, care nu poate fi completat brusc într-o singură zi.

Un număr mare de dispozitive este disponibil pe piață, având caracteristici în funcție de care sunt cultivate boabele alimentare. Datorită revoluției industriale au fost introduse multe astfel de bunuri agricole, iar înainte de introducerea acestor utilaje, agricultorii foloseau metode tradiționale manuale pentru cultivarea și producția de produse agricole. Să intrăm puțin în detalii în legătură cu diferitele dispozitive folosite în procesul de agricultură:

Semănătorile: semințele formează un rol important în procesul de cultivare fundamentală. Aceste utilaje sunt utilizate pentru împrăștierea semințelor pe terenurile agricole. Scopul acestor dispozitive este plantarea de cereale și semințe. Înainte de introducerea acestor mașini, semințele au fost aruncate manual, iar multe dintre ele nu au reușit să se transforme în culturi. Totuși, semănătoarea, asigură că toate semințele sunt transformate în culturi.

Tractoarele: Cel mai important utilaj folosit în agricultură este tractorul. Un tractor este un vehicul agricol utilizat în mod tradițional pentru mecanizarea sarcinilor agricole, cum ar fi lucrările de prelucrare a solului. Cu toate acestea, tractorul a parcurs un drum lung de la începutul său umil la începutul secolului al XIX-lea. Astăzi, tractoarele sunt folosite pentru arat, tăiere și plantare. Tractoarele moderne pot fi utilizate pentru o varietate de sarcini, inclusiv îngrijirea gazonului și irigat. Funcția principală a tractoarelor este de a furniza putere și tracțiune, astfel încât sarcinile agricole să devină mecanizate în mare măsură.

Combinele: Combinele agricole sunt acele utilaje care taie și treieră cerealele. Inițial concepute pentru a recolta grâul, ele au ajuns să fie folosite pentru a recolta multe alte culturi de cereale cum ar fi ovăz, secară, orz, etc.

Există multe companii profesionale care se ocupă de multe dintre aceste utilaje, astfel încât agricultorii să își poată îmbunătăți în mod eficient producția. Există și multe alte companii distribuitoare de piese de schimb pentru aceste utilaje pentru ca întreg procesul agricol să se desfășoare fără probleme.

O astfel de companie este AYF Piese Agricole din Buzău, care distribuie piese de schimb pentru tractoare, combine, semănători, balotiere, dar și motoare la cele mai mici prețuri. Piesele aparțin unor branduri de renume în domeniul agricol precum John Deere, Case, Ford, New Holland, Steyr, Claas, Gaspardo dar și multe altele.