5 accesorii de care ai nevoie ca să creezi aranjamente florale inspirate

599
5 accesorii de care ai nevoie ca să creezi aranjamente florale inspirate
banner mobila la comanda suceava

Florile sunt o modalitate simplă și frumoasă de a înveseli orice încăpere, iar a dărui un buchet sau un aranjament floral reprezintă un gest sensibil care emană apreciere, grijă și iubire. Descoperă care sunt cele 5 accesorii de care ai nevoie pentru a crea cele mai inspirate aranjamente florale.

Bureți florali

Au trecut vremurile în care florile se dăruiau doar pentru a fi așezate frumos în vaze. Acum, ele sunt întrebuințate în multe feluri și pentru diverse ocazii și evenimente speciale. Astfel, de multe ori trebuie să arate în cea mai bună formă pentru mai mult timp, ore sau chiar zile, iar schimbarea apei, mutatul vazelor și grija constantă nu mai sunt o opțiune.

O variantă modernă pentru înlocuirea vazelor este să folosești bureți pentru aranjamentele de flori. Aceștia prelungesc viața plantelor și le oferă apa de care au nevoie, fără a te mai chinui să o înlocuiești. De asemenea, nu există riscul ca apa să curgă, dacă respecți indicațiile de folosire.

Bureții florali sunt versatili și ușor de integrat în orice aranjament. Ei se găsesc în forme și dimensiuni variate, dar pot fi și personalizați deoarece se taie cu ușurință, atât uscați cât și umezi. Cilindrici, cubici, în formă de litere, inimi, ursuleți sau înșirați ca o ghirlandă, bureții te ajută să creezi aranjamente creative care rezistă pentru mai mult timp.

Ambalaje pentru buchete

Florile pot fi dăruite simplu, fără niciun accesoriu suplimentar, reprezentând un gest de iubire și apreciere. Totuși, uneori un ambalaj creativ integrat îți poate fura privirea, pe lângă aspectul practic pe care îl are, de a păstra buchetul de flori așa cum a fost aranjat de la început.

Combină ambalaje în culori pastelate cu flori în culori aprinse și invers, pentru a obține contraste cromatice de neegalat. Un ambalaj corect ales scoate florile în evidență, subliniind mesajul de apreciere și grijă față de persoana care va primi buchetul special.

Pe piață există o multitudine de materiale și modele de ambalaje. Fie că sunt din plastic, sub formă de plasă, dantelate, ecologice sau din hârtie, ele pot completa un aranjament floral, evidențiindu-i gingășia și fragilitatea.

Panglici colorate

Orice buchet floral, oricât de mic, trebuie legat pentru a inspira unitate și pentru a se păstra aranjamentul gândit. În locul sforii, folosește panglici colorate sau simple, cu modele discrete sau care să atragă atenția. Acestea sunt mult mai potrivite pentru a da o notă de eleganță și personalitate buchetelor.

Figurine și suporturi potrivite ocaziei

Adaptează aranjamentele florale în funcție de ocazie și anotimp. Pentru un botez poți folosi figurine inspirate din poveștile pentru copii, precum zâne, ursuleți, prinți sau prințese. Aranjează florile și figurinele în coșulețe, mașinuțe sau trăsuri pentru a atrage toate privirile.

Pentru sărbătorile pascale alege figurine reprezentative, precum ouă, iepurași sau buburuze și suporturi sub formă de coșulețe sau boluri din sticlă. De Crăciun sunt potrivite accesoriile parfumate și luminoase, precum batoane de scorțișoară, vâsc, crenguțe de brad, lumânări, feliile uscate de citrice, sclipiciul, conurile și globurile.

Ramuri sau frunze decorative

De mult timp consacrate, ramurile și frunzele decorative scot din anonimat orice buchet sau aranjament, indiferent de sezon. Adaugă o frunză exotică pentru a obține un aspect prețios sau o ramură de brad pentru un buchet de iarnă. Fii creativ și integrează diverse plante decorative în aranjamentele obișnuite pentru a obține buchete originale.

Acum știi care sunt accesoriile care fac un aranjament floral obișnuit să devină un cu adevărat special.

agentie SEO & promovare eficienta online