Inlocuirea tevilor de canalizare: 3 sfaturi esentiale

sfaturi instalatie de canalizare
banner mobila la comanda suceava

In momentul in care instalatia de canalizare functioneaza anormal, cu mari dificultati sau iti creeaza probleme in casa, inseamna ca a aparut o defectiune pe care trebuie sa o rezolvi in cel mai scurt timp posibil. De cele mai multe ori, este vorba de situatii care apar instantaneu si care sunt foarte greu de prevazut.

Cu toate acestea, multe pot fi prevenite daca te asiguri ca faci o mentenanta corespunzatoare si daca inlocuiesti la timp tevile supuse uzurii intense, acestea afectand, pe termen lung, instalatia de canalizare.

Iata 3 sfaturi de care este bine sa tii cont atunci cand inlocuiesti tevile de canalizare

O monitorizare atenta a instalatiei de canalizare te va ajuta sa previi multe dintre problemele cauzate de uzura si de invechire. In acest fel, vei evita defectiunile care necesita o rezolvare urgenta si vei asigura o functionare continua a intregului sistem.

Tine cont de vechimea tevilor

Cele mai multe defectiuni apar din cauza tevilor vechi, indiferent de materialul din care sunt fabricate. Acestea pot fi utilizate pe o durata limitata si trebuie inlocuite la un moment dat.

Unul dintre principalele si cele mai evidente semne ale invechirii instalatiei il reprezinta rugina. Totusi, daca te confrunti cu alte probleme sau observi scurgeri la tevi, inseamna ca trebuie sa schimbi instalatia de canalizare. 

Foloseste materiale rezistente

Pentru a asigura o durata de viata cat mai lunga a instalatiei de canalizare, foloseste materiale durabile si rezistente la factori precum umezeala sau rugina. Montarea instalatiei trebuie sa fie facuta astfel incat sa nu permita depunerea de impuritati, ce poate duce la infundarea conductelor.

Din acest punct de vedere, unul dintre cele mai utilizate tipuri de teava este teava rotunda din otel, deoarece materialul este durabil si usor de intretinut. Se mai pot folosi si fonta, cupru sau alama, dar vor exista mici diferente in procesul de intretinere. De asemenea, otelul este foarte apreciat, deoarece este foarte rezistent la impactul fizic cu alte elemente exterioare.

Monteaza instalatia corespunzator

Este important sa incepi cu imbinarea tevilor, care se poate face prin filetare, sudare, compresiune, cositorire, ori folosind garnituri sau mufe.

Urmeaza asamblarea instalatiei fie in pereti, fie in pamant, prin ingropare. Specialistii recomanda instalarea in pereti, deoarece permite o mentenanta mai accesibila si o monitorizare eficienta.

Indiferent ca este vorba de instalatia de la baie sau de la bucatarie, este important sa te adaptezi conditiilor impuse de locul unde o vei monta si de nivelul de uzura la care urmeaza sa fie supusa aceasta. Alege materiale durabile si asigura o mentenanta potrivita, pentru a evita problemele neprevazute, care pot necesita interventii specializate.

Inainte de a o monta, consulta-te cu un specialist care va lua in calcul toti factorii mentionati si iti va recomanda solutiile potrivite, in functie de conditiile in care va fi utilizata instalatia de canalizare.

agentie SEO & promovare eficienta online