Cum te îmbraci cu stil la birou

Cum te îmbraci cu stil la birou
banner mobila la comanda suceava

Ținuta office de zi cu zi poate fi în mod constant o provocare, mai ales pentru că trebuie să îmbini rigoarea unui stil business, destul de formal, cu lejeritatea și confortul de care ai nevoie pentru cele opt-nouă ore pe care le petreci la birou. 

Cu toate acestea, modul în care te îmbraci zilnic la birou trebuie să inspire lejeritate în abordare, dar și profesionalism și respect de sine. Chiar dacă trebuie să urmezi un dress code anume, poți alege piese vestimentare care să-ți permită să faci alegeri și combinații versatile, în timp ce păstrezi aspectul business dorit. Mai mult, anumite detalii de stil sau accesorizare pot să imprime ținutei nota personală pe care o dorești. 

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică în acest sens.

O ținută smart casual  

Ținuta cu care te prezinți la birou depinde și de specificul companiei sau de natura jobului tău. În zilele obișnuite de lucru, nu ai cum să dai greș însă cu un outfit de tip smart casual. Acesta este situat, din punct de vedere vestimentar, între un stil business și o ținută mai lejeră de zi, fiind potrivit atât și pentru zilele de la birou cât și pentru evenimente corporate din timpul după-amiezii. 

Poți realiza cu ușurință o ținută smart casual, dacă ai câteva piese esențiale în garderobă. Poartă fie o rochie, fie o fustă sau o pereche de pantaloni împreună cu un sacou, cămașă sau chiar o maletă. Deși un astfel de outfit pare relativ simplu, pentru un look rafinat și profesionist este important să alegi materiale de calitate, preferabil în culori uni sau tonuri neutre (bleumarin, bej, crem) ori cu imprimeuri discrete.

La fel, ținuta cu pantalon clasic, drept este comodă, practică și elegantă pentru zilele obișnuite de la birou. O ținută formată dintr-o fustă și cămașă, ori o rochie cu linie clasică, purtate simplu sau cu un sacou, sunt potrivite atât pentru întâlnirile de zi, cât și pentru întâlnirile cu partenerii de afaceri.

Poartă fuste din categoria capsulă 

O fustă dreaptă sau conică de tip creion, din categoria ținutelor capsulă, este oricând o alegere potrivită pentru o zi la birou și se încadrează în categoria ținutelor smart casual. Fusta creion poate fi purtată cu orice bluză sau cămașă din material fin, și cu un sacou cambrat sau cu tentă ușor masculină. 

Dacă îți dorești un look mai rafinat sau un design mai elaborat, alege o fustă conică cu talia înaltă, ori cu o închidere ingenioasă în jurul mijlocului. Astfel de detalii dau ținutei tale un aspect mai modern și mai nonconformist. 

Rochii feminine, cu un sacou cambrat

Pentru ținutele office de zi, dar și pentru întâlniri de afaceri, poți opta pentru ținute formată din rochie sau fustă, împreună cu un sacou cambrat pe talie. Rochia sau fusta îți vor sublinia feminitatea, iar sacoul cu tentă modernă și fresh conferă un efect elegant de alungire a siluetei. Alege din gama de rochii de zi de la Fofyshop acele piese care te avantajează și te pun cel mai bine în valoare.

De exemplu, rochiile cambrate, petrecute în talie au un look extrem de feminin și de elaborat, și pot fi purtate fie simplu, fie cu un sacou în culori complementare. Anumite detalii ale pieselor, cum sunt accentele delicate din zona gâtului, mânecilor sau a decolteului sau materialul ușor elastic al rochiei, pot scoate din anonimat ținuta și o particulariza în mod special. 

Adoptă un stil business casual relaxat

Dacă ești mereu în mișcare sau natura jobului îți permite o libertate mai mare, poți adopta la birou un stil business casual mai relaxat. Acest stil vestimentar office este mai versatil și mai adaptabil, potrivit în special persoanelor dinamice, mereu pe fugă. 

Un outfit de tip business casual permite combinații multiple, și poți purta cu ușurință chiar și o pereche de jeanși împreună cu o cămașă sau un sacou când ești la birou sau în afara lui.

Secretele unei vestimentații office casual reușite constă însă în alegerea atentă a croiului și a materialelor, dar și în personalizarea ținutei cu mici accente de efect: o eșarfă fină, un colier statement, o geantă supradimensionată. 

Atenție la machiaj și accesorii

Nu uita de importanța accesoriilor, machiajului și a încălțămintei atunci când ești la birou. Este recomandat să folosești un machiaj și un parfum cât mai discrete. Deasemenea, trebuie să acorzi o atenție de deosebită încălțămintei. Chiar dacă porți uneori pantofi cu linie mai sportivă, cât mai confortabilă pentru tine, este important ca aceștia să fie de cea mai bună calitate și cât mai bine întreținuți. 

Suntem siguri că vei putea face alegerile cele mai potrivite pentru ținutele de la birou, ținând cont de recomandările de mai sus.

agentie SEO & promovare eficienta online