Cum să îți menții sănătatea articulațiilor?

306
Cum să îți menții sănătatea articulațiilor
banner mobila la comanda suceava

Durerea articulară (artralgie) este o plângere frecventă printre persoanele vârstnice.
Totuși, în ultimul deceniu, bolile articulare s-au „întinerit” considerabil și acum sunt tot mai des întâlnite la persoanele care nu au atins chiar vârsta de 40 de ani. În acest articol vom vorbi despre ce poate cauza durerea articulară și cum să îți menții sănătatea articulațiilor.

Cauzele durerii articulare

Articulația este locul de conexiune a două oase, înconjurată de o capsulă articulară umplută cu lichid sinovial. Când o persoană este sănătoasă, capetele oaselor se freacă ușor între ele în timpul mișcărilor, fără a provoca disconfort. Crema dureri musculare.

Despre ce poate cauza durerea articulară și limitarea mobilității, ne va povesti Vladimir Momont, medic traumatolog la centrul medical „ON Clinic Cerkasi”:

„Durerea articulară apare atunci când are loc frecarea oaselor în articulație. Aceasta poate fi cauzată de traumatisme sau de afecțiuni ale articulațiilor, precum osteoartrita (osteoartroza), artrita reumatoidă, bursita sau guta. Osteoartrita este subțierea cartilajului, care în mod normal protejează capetele oaselor de frecare. Bursita provoacă inflamația capsulei articulare și, atunci când este diagnosticată la timp, poate fi tratată eficient. Guta provoacă o tulburare a metabolismului, care, spre deosebire de alte boli, afectează articulațiile și rinichii, provocând depunerea de cristale dure în acestea.” Crema pentru dureri articulare.

Prevenirea bolilor articulare

Pentru prevenirea bolilor articulare, specialiștii recomandă următoarele:

  • Evită traumatizarea articulațiilor;
  • Nu suprasolicita articulațiile;
  • Consumă alimente bogate în vitamine;
  • Renunță la obiceiurile dăunătoare;
  • Fă exerciții fizice adecvate vârstei și stării de sănătate;
  • Dacă apar simptome patologice, nu te auto-medica și consultă un ortoped.

Cel mai frecvent, artralgia este determinată de îmbătrânire, deoarece, odată cu vârsta, capacitatea celulelor de a se regenera scade, iar procesele de distrugere a acestora sunt intensificate. Pe lângă schimbările legate de vârstă, există și alți factori de risc care provoacă dezvoltarea bolilor articulare:

  • Leziuni ale articulațiilor, întinderi de ligamente, luxații;
  • Greutatea corporală excesivă;
  • Stil de viață sedentar;
  • Activitate fizică intensă (de exemplu, la sportivi și persoane ale căror locuri de muncă sunt legate de ridicarea obiectelor grele);
  • Alimentație nesănătoasă.

Artrita reactivă se dezvoltă de obicei pe fondul infecțiilor anterioare. De asemenea, dezvoltarea gutei poate fi provocată de diabetul zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică și boli renale.

Pizza Suceava