Cum să ai o dicție mai bună fără să stai cu stresul ridurilor

736
Cum să ai o dicție mai bună fără să stai cu stresul ridurilor
banner mobila la comanda suceava

Cu toate că limbajul verbal nu exprimă decât aproximativ 7% din esența unui mesaj, totuși este important să știi cum să vorbești corect și să articulezi corespunzător cuvintele. Indiferent de domeniul de activitate, în ziua de astăzi ai nevoie să ai o dicție cât mai clară și un discurs cât mai coerent. Totuși, multe femei sunt dezamăgite de faptul că acolo unde cuvintele nu sunt suficiente, limbajul nonverbal intră în acțiune. Să ai o figură extrem de expresivă este bine, dar nu și când te gândești la riduri…

Dicția și mușchii feței

Poate că te întrebi ce legătură au ridurile cu dicția. Ei bine, majoritatea exercițiilor de dicție pornesc de la înțelegerea anatomiei faciale, a mușchilor implicați în articularea cuvintelor, precum și de la antrenarea acestora. Vorbind mai clar și folosind corect anumite sunete care până atunci nu îți solicitau foarte tare musculatura feței, te supui riscului apariției unor noi amprente faciale. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă nu acorzi tenului tău îngrijirea și atenția corespunzătoare.

Coenzima Q10 și ridurile

Indiferent că ai decis să îți îmbunătățești dicția din motive personale sau profesionale, acest lucru este de apreciat. Totuși, pentru că schimbarea vine ca o consecință a mai multor acțiuni mici, este important să începi să acorzi o atenție deosebită și organelor tale. Iar cel mai răspândit și mai vizibil organ este pielea. Din acest motiv, specialiștii recomandă în mod deosebit femeilor peste 20 ani suplimente alimentare pe bază de coenzima Q10. Aceasta ajută pielea pe mai multe fronturi, stimulând tenul să producă în mod constant celule noi, care vor asigura o piele mai fermă și mai tânără. Și, în plus, dacă alegi să îți iei aportul de coenzima Q10 din suplimente și nu doar din creme, vei ajuta și inima, picioarele, mâinile și alte organe care ar putea prezenta deficit. 

Ridurile și deshidratarea

Nu în ultimul rând, ridurile de expresie apar ca o consecință a deshidratării pielii. Din acest motiv, pentru a preveni apariția acestora este indicat să folosești o cremă pentru hidratarea feței de calitate. Cel mai indicat ar fi ca dimineața, înainte de aplicarea fardurilor, să utilizezi o cremă hidratantă cu factor de protecție solară, iar seara, după demachiere, să aplici un nou strat de cremă de noapte. De asemenea, dacă nu folosești fond de ten sau orice alt produs care să încarce porii, poți ca înainte de a te apuca de exercițiile de dicție, sau de a ține o prezentare deosebită, să aplici orice astfel de cremă care să ofere pielii elasticitatea de care are nevoie.

Așadar, pentru a fi o persoană de succes, este important să ai o serie de ritualuri susținătoare. Ținând cont de faptul că primul lucru pe care ceilalți îl observă la tine atunci când vorbești este fața, este important să ai cât mai mare grijă de ea. Până la urmă, ea reprezintă cartea ta de vizită și cea mai concludentă hartă a experiențelor trăite. Bucurii, tristeți, nopți nedormite și discursuri… toate se întipăresc pe ea. Tu alegi dacă vrei ca aceste lucruri să se vadă, ori dacă vrei să fie știute doar de tine!