Cum reușește cititul să îți schimbe viața?

428
Cum reușește cititul să îți schimbe viața?
banner mobila la comanda suceava

Cititul pare a fi o activitate atât de simplă și atât de disponibilă la orice oră din zi sau noapte și pentru fiecare dintre noi încât este practic imposibil să nu poți să citești o carte în zilele noastre. S-a dovedit chiar dă persoanele care citesc foarte mult sunt ceva mai diferite de cele care nu citesc aproape deloc. Dar cum apar aceste diferențe și cum reușește o simplă activitate de citit să te schimbe atât de mult? Ei bine, cititul chiar are un efect extrem de impresionant asupra noastră, iar astăzi vom discuta despre care sunt acestea.

Cititul te ajută să scrii mult mai bine și să faci lucrări mai bune

În primul și primul rând, un lucru clar este că cititul nu are cum să dăuneze vieții tale. Este practic imposibil să găsești un dezavantaj direct al acestei activități. Dar trecând direct la subiectul care ne interesează, ar trebui să vorbim despre cum cititul chiar te ajută să scrii mai bine pentru că te ajută să ai și un vocabular mult mai dezvoltat. Chiar și lectura unor lucrări religioase precum Psaltirea de cumpărat poate fi o artă pentru unii și o lecție de viață pentru alții.

Cu cât citești mai mult, cu atât ai acces la vocabularul unor oameni mai diferiți decât tine și cu un comportament, dar și cu un cumul de cunoștințe mai complex. Dar citind, exersezi capacitatea creierului de a lega fraze, de a construi paragrafe și de a putea fi mult mai argumentativ cu privire la lucrurile care te pasionează.

Modul în care gândești este mult mai bun, rapid și complex

Cititul este o activitate care deși pare foarte simplă și nu dovedește un iz de complexitate foarte mare, are extrem de multe beneficii pe mai multe planuri. În timp ce vor curge frazele și vei tot continua să îți îmbunătățești modul în care curgi rândurile de cuvinte, cu atât ți se va dezvolta simțul de a gândi. Acest lucru se reflectă foarte bine și în gândirea analitică pe care o vei avea. Acest fenomen apare pentru că încerci să descifrezi mereu care este mesajul pe care a vrut autorul să îl transmită.

Această încercare continuă de descifrare nu face altceva decât să îți antreneze simțurile și procesele gândirii. Altfel reacționezi la remarcile cuiva având în spate un atrenament critic avansat. Dacă în romanul tău se află în mijlocul unei răsturnări de situație, acest lucru te va pune în ipostaza de gânditor și critic.

Vei deveni o persoană mult mai bună pe termen lung

Să fii o persoană mai bună nu înseamnă că trebuie să faci fapte bune pentru ca acestea să fie recunoscute, dar înseamnă să faci alegerile potrivite din punct de vedere social atunci când ești pus în situația de a lua o decizie. Cititul lecturilor de la Patericul egiptean carte pot fi o dovadă a faptului că cititul chiar te schimbă și te ajută să fii o persoană mult mai bună.

Îți poate dezvolta mult mai bine creierul, să poți fii mai insistent, mai motivat și implicit, mult mai capabil de a atinge obiective importante din viața ta. Pentru că citești despre foarte multe experiențe ale oamenilor și vezi mai multe ipostaze ale vieții, fantastice sau nu, ele sunt inevitabil acoperite de o pătură umană.

Concluzie

Cititul nu te va face niciodată să pari nepregătit, nu te pune într-o lumină proastă, nu te va afecta în niciun fel negativ și nici nu te trage în jos în domeniul tău de activitate. Alege mereu cititul în momentele în care viața pare că nu mai are altceva să îți ofere.

agentie SEO & promovare eficienta online