Cum poate ajuta factoring-ul companiile mici?

617
Cum poate ajuta factoring-ul companiile mici?
banner mobila la comanda suceava

La baza oricărei economii, motorul este reprezentat de companiile de mici, mijlocii și cele aflate la început de drum. Cu toate că bunul mers al acestora asigură o funcționare optimă la nivelul întregului stat, birocrația actuală și condițiile stricte de funcționare se poziționează ca un mare impediment în calea dezvoltării lor. Acesta este și motivul care stă a baza apariției Omnicredit, o platformă de finanțare care a dezvoltat servicii standardizate de susținere a acestor întreprinderi care au nevoie de sprijin.

Factoring-ul este una dintre soluțiile prin care se asigură acces nelimitat la propriile lichidități, dincolo de intervalele prestabilite de timp sau de obiceiurile de plată al clienților. Află mai multe de la Omnicredit despre cum factoring-ul este soluția ideală pentru eliminarea completă a problemei perioadelor de scadență prea lungi.

Ce este factoring-ul?

Unul dintre cele trei servicii principale de finanțare oferite de Omnicredit, factoring-ul se adresează acelor companii care furnizează servicii pentru care emit facturi și care au dificultăți în a gestiona perioadele de scadență, care de cele mai multe ori sunt cuprinse între 30 și 90 de zile. Mai exact, această modalitate de finanțare elimină așteptarea, oferindu-ți ție, în calitate de antreprenor, acces instant la propriile lichidități. Facturile cu încasare la termen se transformă în venituri disponibile pe care le poți redirecționa imediat înspre prioritățile care nu suportă amânare.

Cum funcționează?

Principiul care ghidează întregul proces este simplu și are ca principali protagoniști factorul, aderentul și debitor. Omnicredit este factorul care se angajează să îți cumpere în avans facturile emise și să îți ofere ție, aderentului, banii aferenți. Ulterior, debitorul, adică clientul tău, va fi informat cu privire la această cesiune și îi va fi indicat contul factorului pentru plată la momentul expirării perioadei de scadență. Cu alte cuvinte, Omnicredit te ajută prin factoring să obții o resursă mai importantă poate decât banii, și anume timpul. Scapi de acea perioadă de până la 90 de zile în care aveai lichiditățile blocate și te vei putea orienta către o mai bună gestionare a bugetelor care să susțină în mod clar dezvoltarea afacerii pe care o deții.

Ce avantaje poate obține compania ta de pe urma acestui serviciu financiar?

Pentru a putea observa dacă merită sau nu să te angajezi la acest demers, îți vom detalia mai jos   câteva dintre beneficiile directe care se vor răsfrânge asupra companiei tale odată ce alegi să implementezi serviciul de factoring:

Proces simplu de aplicare și acordare

Uită de drumurile nesfârșite între instituții și dosarele infinite de documente. Colaborarea cu Omnicredit este caracterizată prin simplitate, iar asta vei putea observa încă de la primul contact cu platforma. Tot ce ai de făcut pentru a avea acces la serviciul de factoring este să îți creezi un cont unic de utilizator și să introduci datele solicitate si un minim de documente pentru analiza. Dacă totul este în regulă, vei fi înștiințat cu privire la  aprobarea solicitarii si semnarea contractului, urmand ca banii sa fie virati in contul tau in cel mai scurt timp posibil.

Ai acces instant la propriile lichidități și cashflow garantat

Dacă afacerea ta se bucură de o finanțare prin factoring recurentă, soluția îi asigură acoperire completă în ceea ce privește nevoia de lichidități. Acest lucru se traduce prin faptul că nu va mai trebui să amâni plata salariilor, a furnizorilor sau a taxelor și chiar vei putea rula anumite sume spre investiții către dezvoltare. Problema timpului este eliminată complet, ceea ce îți asigură un rulaj continuu și avantajos al veniturilor.

Gradul de îndatorare al firmei tale nu este afectat

Spre deosebire de metodele convenționale de finanțare, factoring-ul nu presupune dezvoltarea unei datorii în fața unei alte părți. Ciclul banilor este unul constant între aderent, factor și debitor.

Îmbunătățești relațiile cu toate categoriile de colaboratori

În momentul în care nu mai înregistrezi întârzieri în privința niciunei plăți, compania ta va înflori. Angajații care își primesc salariile la timp vor da dovadă de randament și implicare la cote înalte. Dacă plătești integral furnizorii încă de la început, vei putea beneficia de discount-uri generoase. Scapi de orice înseamnă taxe suplimentare și penalități la plata facturilor și îndatorărilor către stat. Nu în ultimul rând, și clienții tăi vor avea de câștigat în mod direct de pe urma acestei decizii. Dat fiind faptul că ai acces constant la lichidități, te va ajuta să nu mai depinzi de momentul la care acesta decide să facă plata. Asta înseamnă că nu vei mai fi nevoit să faci presiuni în acest sens, iar întreaga voastră atenție se poate îndrepta spre consolidarea colaborării pe alte planuri.

Ai parte de consiliere și suport din partea specialiștilor

Înainte de a semna orice contract, te vei putea consulta cu experții Omnicredit în alegerea soluției ideale pentru afacerea ta. Împreună puteți analiza în detaliu fiecare pachet în parte și să îl alegi pe cel care îți propune o abordare eficientă pentru dezvoltarea întreprinderii. În plus, vei obține răspunsuri la orice întrebare, plus toate informațiile suplimentare de care ai nevoie pentru a putea lua o decizie în deplină cunoștință de cauză.

De ce să optezi pentru colaborarea cu Omnicredit?

În calitate de primă platformă fintech de micro finanțare din România, Omnicredit a reușit, în cei peste 15 ani de experiență în domeniul financiar-bancar, să analizeze în detaliu problemele financiare cu care se confruntă numeroase business-uri. În acest sens, a consolidat servicii financiare puternice care să reprezinte o soluție directă la fiecare dintre acestea, în așa fel încât micii antreprenori să aibă o cale sigură de scăpare din ciclul negativ în care se învârt din cauza regulilor mult prea stricte de funcționare. Omnicredit se poziționează ca un sprijin direct al economiei de bază prin furnizarea de pachete financiare adaptate nevoilor pieței, pentru ca problemele și piedicile care stăteau până acum în calea dezvoltării afacerilor să fie de domeniul trecutului.

Alege Omnicredit și beneficiază de soluțiile optime de finanțare ale afacerii tale!