Ce vehicul electric ți se potrivește? Sfaturi & Sugestii!

638
ce vehicul electric ti se potrivește COVER
banner mobila la comanda suceava

Te-ai săturat să te deplasezi la serviciu cu metroul sau cu autobuzul și ai vrea să faci o schimbare? Prietenii tăi merg spre job cu trotinete închiriate sau au început să-și cumpere biciclete electrice? Află mai multe despre vehiculele moderne care te ajută să ajungi la muncă la timp, dar care îți și dau doza de adrenalină de care ai nevoie pentro o zi perfectă!

Bicicletă electrică? Poate un scuter sau o tricicletă!

Ești o fire aventuroasă, iar mersul cu mijloacele de transport în comun te cam plictisește? Vrei să mai lași mașina acasă și să te strecori mai eficient prin trafic? Oricare ar fi motivele, ai putea să te îndrepți spre achiziționarea unui vehicul electric, care să te și poarte rapid pe șoselele largi și străduțele înguste, dar care să îți și satisfacă simțul de aventură.

  • Dacă vrei să te miști repede, dar, în același timp, să faci și tu puțin efort pe drum, alege o bicicletă electrică de oraș. Acest gen de mijloc de transport îți permite să mergi fără să pedalezi, iar atunci te vei putea deplasa până la aproximativ 40 de kilometri fără să reîncarci bateria, dar și să pedalezi când îți dorești, și atunci vei reuși să mergi fără reîncărcare până la 70 de kilometri. Pe piață există multe modele dintre care să alegi, pe Dbsolar.ro, de exemplu, poți găsi atât biciclete electrice potrivite pentru oraș, cât și altele pentru excursiile la munte. Important este ca, înainte să îți achiziționezi un model, să te informezi asupra caracteristicilor, asupra modului de funcționare și să nu uiți de raportul calitate-preț.

  • O altă variantă pentru a te deplasa mai eficient prin oraș, dacă nu te încântă neapărat pedalatul, este tricicleta electrică. Ea consumă cam 3 KW/h la suta de kilometri, îți dă ocazia să mergi cu vântul prin păr și are și spațiu de depozitare unde să-ți pui servieta și câteva cumpărături. Acest vehicul nu are nevoie nici să fie înmatriculat, nici nu necesită să ai permis de conducere (special). E indicat, totuși, să înveți regulile de circulație pentru a nu-ți crea probleme în trafic.

  • Dacă ai și un partener la fel de aventuros ca tine sau ești vecin de cartier cu un coleg simpatic de la serviciu, e bine să știi că există scutere electrice cu două locuri. Astfel, nu doar că te miști cu ușurință prin trafic, dar ai și companie plăcută pe drum. Unele scutere sunt limitate la o viteză de 25 km/h, deci nu ai nevoie de permis pentru ele, în timp ce altele pot să atingă și 45 km/h, dar pentru ele ai nevoie de permis categoria AM sau B și trebuie să le înmatriculezi.

Indiferent spre ce variantă de vehicul electric te îndrepți, fie că te vezi solitar pe o bicicletă sau o tricicletă electrică, fie că vrei să împarți călătoria cu cineva pe un scuter electric, informează-te mai întâi asupra modelelor disponibile pe piață și a facilităților cu care vine fiecare, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.