Ce este smartwatch-ul? Definiție, beneficii și recomandări

603
Ce este smartwatch-ul? Definiție, beneficii și recomandări
banner mobila la comanda suceava

Un smartwatch este, așa cum îi spune și numele, un device inteligent care oferă o mulțime de funcționalități față de un ceas clasic. Acest lucru este posibil datorită progreselor tehnologice, care permit inserarea unor cipuri minuscule într-o carcasă cu un design atrăgător. În acest fel, putem utiliza drept ceas un dispozitiv cu un ecran tactil, care combină caracteristicile unui computer și ale unui telefon. Având disponibilă și funcția bluetooth, unele modele de smartwatch permit chiar răspunderea la apelurile primite pe telefon. 

Cu toate acesta modul în care este utilizat un smartwatch depinde de funcționalități și de aplicațiile pe care le acceptă. 

Tipuri de smartwatch

Există, în linii mari, două tipuri de smartwatch, astfel: cele de uz general și cele cu funcții specifice (cum ar fi cele pentru sport, scufundări, etc). În timp ce prima categorie poate fi utilizată zi de zi, de către toți membri familiei, a doua categorie este destinată persoanelor cu activități din zona sportivă și a efortului fizic. Acestea ajută la o monitorizare mult mai exactă a progreselor făcute precum și a funcțiilor corpului, cum ar fi tensiunea, respirația, caloriile arse etc. Poți alege un smartwatch SaveFamily dacă vrei să te bucuri de funcționalități uzuale, pentru tine sau pentru oricare dintre membri familiei tale. 

Avantajele unui smartwatch

Purtarea unui ceas inteligent te ajută să fii în permanență conectat cu ceea ce contează pentru tine, indiferent dacă este vorba despre mesaje de la cei dragi, de la colegi sau despre știri în timp real. 

  • Notificări

Conectând smartwatch-ul la telefon, vei primi instantaneu notificări de la aplicațiile importante. 

  • Informații despre starea vremii

Temperaturile pot să difere de la o zi la alta, iar accesul la informații rapide despre starea vremii te vor ajuta să îți planifici mult mai bine activitatea. 

  • Monitorizarea sănătății

Majoritatea modelelor de smartwatch-uri permit instalarea aplicațiilor care ajută la managementul sănătății. Astfel, vei putea verifica în orice moment care este ritmul tău cardiac, cum stai cu respirația și cum stai cu ceasul biologic. O altă componentă importantă este monitorizarea somnului și modul în care poți îmbunătăți momentele de odihnă. 

  • Portofel digital

Este foarte comod să renunți la portofelul clasic plin cu bani de hârtie sau monede. Chiar și cardurile sunt deja destul de incomode să le porți tot timpul la tine, fiind mult mai facil să faci plăți cu ceasul de la mână. Călătoriile cu transportul în comun, parcarea sau chiar o sticlă cu apă pot fi plătite foarte ușor, atunci când ți-ai activat portofelul digital pe ceasul inteligent. 

  • Music player

Poți alege să asculți un post de radio, o aplicație specială pentru music streaming sau chiar melodiile preferate salvate în cloud. Atunci când ai activitate fizică, cum ar fi ora de jogging, poți asculta mult mai ușor muzică, doar cu ajutorul smartwatch-ului, fără să mai fie nevoie să ai telefonul la tine. 

  • Alarmă și cronometru

Potrivirea alarmei la o anumită oră este una dintre funcționalitățile cele mai des utilizate de persoanele care aleg să poarte un smartwatch la mână. În acest fel nu vor mai exista întârzieri, activitatea va fi mai bine organizată, iar munca mai eficientă. 

  • Reglarea automată a orei în funcție de fusul orar

Dacă ești o persoană care călătorește mai mult, cu siguranță că găsești obositor să îți reglezi de fiecare dată ceasul în funcție de ora locală. Având un smartwatch, acest lucru nu va mai fi în grija ta, deoarece ora se va updata automat. 

Utilizarea ceasurilor inteligente este din ce în ce mai populară, funcționalitatea lor extinsă ajutând în multe aspecte ale vieții personale sau profesionale. Deoarece sunt ușor de conectat la telefon și intuitiv de utilizat, ceasurile inteligente sunt adecvate atât copiilor, adulților, dar și persoanelor în vârstă, pentru activități mult mai plăcute și mai eficiente.

agentie SEO & promovare eficienta online