5 alimente pe care merită să le cumperi direct de la producator

546
5 alimente pe care merită să le cumperi direct de la producator
banner mobila la comanda suceava

România este o țară încă foarte bogată în resurse naturale, de la soluri fertile la faună și floră de care micii producători profită an de an. În acest articol îți vom prezenta câteva alimente pe care merită să le cumperi direct de la producător, atât pentru a susține comerțul intern al țării, cât și datorită calității lor superioare.

5 alimente pe care merită să le cumperi direct de la producător

  • Miere

Fie că optezi pentru miere polifloră sau ai deja un sortiment preferat, producătorii de miere din România sunt numeroși și abia așteaptă să te încânte cu produsele lor. Apicultura este dezvoltată în multe zone ale țării, așa că sigur găsești și la tine în oraș producători locali. Avantajul este alegerea unui produs proaspăt și natural care poate fi întrebuințat în mai multe scopuri în bucătărie. 

Producătorii utilizează mai multe tipuri de borcane pentru miere, astfel încât oferta este largă și își așteaptă cumpărătorii. Dacă optezi pentru achiziționarea unui borcan mai mare de miere, care să te ajute mai mult timp, află că mierea făcută “bio” rezistă vreme îndelungată și își păstrează toate aromele intacte.  

  • Brânză

Dacă ești un consumator avid al brânzei, cu siguranță merită să cumperi direct de la producătorii locali din orașul tău. Nimic nu se compară cu o brânză proaspătă de oaie, capră, vacă sau chiar bivoliță. Astfel, îți poți savura produsul preferat la o calitate superioară și 100% natural. 

Brânza este de asemenea, un aliment versatil ce poate fi consumat atât în salate, cât și în diverse feluri de mâncare. Dacă optezi să cumperi brânză direct de la producător poți să alegi în funcție de propriile gusturi. Producătorii oferă de obicei o mostră pe loc, avantaj care nu e regăsit în cazul brânzeturilor din supermarket. 

  • Lapte

Fie că îl pui dimineața în cereale, în cafea sau îl folosești pentru prepararea prăjiturilor, laptele este un aliment indispensabil, așa că este important să fie cât mai natural și proaspăt. Prin urmare, merită să îl achiziționezi direct de la producător pentru a te asigura de calitatea lui și felul în care îți va menține sănătatea. Pe lângă aceasta, prețul unei sticle de lapte de la producător este în general mai mic decât al celui din magazine. 

  • Ouă

Ouăle sunt de asemenea, indispensabile într-o gospodărie, fie că le fierbi, le prăjești sau le folosești în prepararea anumitor feluri de mâncare. De obicei, se simte o puternică diferență la gust între ouăle de la producători locali și cele găsite pe rafturile supermarketurilor, așa că nu este nevoie de prea multe argumente pentru a le achiziționa direct de la producător. 

  • Pui

Puiul comercializat în cantități mari pe piață a început de-a lungul timpului să își piardă din calități datorită felului în care sunt crescute păsările în marile ferme industriale. Producătorii locali sunt însă implicați în creșterea sănătoasă a puilor de găină și menținerea unei diete naturale, astfel încât produsul finit este unul care păstrează toți nutrienții acestui tip de carne. 

Sunt foarte multe alimente ce pot fi cumpărate direct de la producător și care îți pot îmbunătăți dieta prin faptul că sunt naturale. Este important să susținem producătorii locali și să consumăm alimente de calitate, având la bază garanția faptului că nu conțin chimicalele regăsite deseori în comerț.

agentie SEO & promovare eficienta online