4 lucruri de care să ții cont atunci când alegi un lacăt

680
4 lucruri de care să ții cont atunci când alegi un lacăt
banner mobila la comanda suceava

Siguranța casei tale și a bunurilor care există în interior este un aspect important când vine vorba de confortul de care te poți bucura acasă. În special dacă ai o curte generoasă și depozitezi un număr semnificativ de unelte, scule sau alte obiecte de valoare, vei avea nevoie de un sistem de închidere cât mai bun.

Alegerea unui lacăt pentru o debara, cămară sau o anexă a casei reprezintă un proces căruia să-i acorzi cât mai multă atenție. Nu doar din punct de vedere al securității, cât și a dimensiunilor potrivite pentru tipul de încuietoare și multe alte detalii. Iată câteva lucruri care contează în procesul de achiziționare a unui lacăt de calitate:

  • Ia în considerare întregul sistem de închidere

Lacătul poate fi folosit sub diferite forme, de la o închidere cu lanț, la încuietoare clasică tip belciug sau balama pentru lacăt cu acoperire. În funcție de întregul sistem va trebui să alegi și dimensiunile lacătului. De exemplu, un aspect care influențează funcționalitatea lacătului este lungimea torții. Dacă încuietoarea este foarte groasă sau are o formă neobișnuită, un lacăt cu toartă mai lungă poate fi potrivit pentru a-ți asigura maximum de siguranță. Pe meesenburg.ro găsești o varietate de lacăte, de diferite dimensiuni, forme și sisteme de închidere, dintre care poți alege în funcție de nevoile tale.

  • Alege-l după locul în care îl vei folosi

Dacă debaraua se află în interiorul blocului sau al casei tale, există posibilitatea să ai nevoie de un lacăt și pentru construcțiile aflate la exterior. În acest caz, lacătul trebuie să fie fabricat dintr-un material rezistent la umezeală, apă, îngheț și alte condiții meteo neprietenoase. De asemenea, rezistența la coroziune este un aspect care poate influența modul în care funcționează lacătul. Dacă folosești la exterior un lacăt potrivit, mai de grabă, în interior, acesta poate fi mai ușor de spart odată ce materialul se degradează vizibil.

  • Ține cont de tipul de închidere

În prezent există o gamă generoasă de lacăte pe piață, motiv pentru care ai o varietate de opțiuni în ceea ce privește sistemul de închidere. Principalele tipuri sunt:

  • Închidere cu cheie;
  • Închidere cu cod;
  • Închidere electronică.

După cum poți să-ți dai seama, fiecare dintre acestea oferă un grad diferit de siguranță. Dacă preferi închiderea clasică, cea cu cheie este ideală, dar trebuie să ții cont de dezavantaje, precum posibilitatea pierderii cheii sau a deschiderii lacătului de către hoți. Închiderea cu cod îți oferă mai multă libertate de a personaliza nivelul de siguranță, deși acest tip de lacăt este similar cu cel cu cheie. Sistemul electronic de închidere și deschidere este cea mai mare noutate, deoarece îți permite să folosești o aplicație pe telefonul mobil pentru a deschide lacătul, ceea ce îl face rezistent la tentativele de spargere a sistemului.

  • Analizează cât de sigur este lacătul

De cele mai multe ori, lacătul poate fi securizat împotriva anumitor factori precum smulgerea, spargerea, deschiderea sau ruperea. De exemplu, unele mânere și corpuri de lacăt sunt securizate împotriva tăierii cu fierăstrăul. Dacă vrei să fii sigur de rezistența lacătului pe care îl cumperi, verifică aceste aspecte cu reprezentanții magazinului sau producătorul.

Alegerea lacătului este o sarcină care te obligă să ai în vedere aspectele practice și de siguranță, pentru a reuși să-ți protejezi bunurile de valoare, așa că apelează doar la produsele cu specificații de top.