Semințele de dovleac – o gustare cu multiple beneficii pentru sănătate

761
seminte de dovleac
banner mobila la comanda suceava

Știm cu toții că gustările sănătoase joacă un rol vital pentru a susține sănătatea fizică și psihică. Dar nu uita niciodată să incluzi semințe și nuci în dieta ta, deoarece aceste alimente sunt bogate în vitamine și minerale. Acest articol se referă la beneficiile pentru sănătate ale semințelor de dovleac. Semințele de dovleac sunt frecvent ignorate de către oameni pentru a fi incluse în lista de gustări sănătoase. Aceste semințe sunt o mare sursă de nutrienți esențiali, vitamine și minerale. Adăugarea unui castron de semințe de dovleac în dieta ta conține 285 de calorii. În afară de aceasta, aceste semințe susțin sănătatea și oferă multe beneficii.

Beneficii pentru sănătate ale semințelor de dovleac

  • Sursă bună de zinc

Știm cu toții că zincul este un antioxidant, iar semințele de dovleac sunt o sursă abundentă a acestui element. În afară de asta, aceste semințe conțin de asemenea antioxidant din vitamina E care protejează corpul de radicalii liberi și minimizează riscul de cancer.

  • Luptă împotriva inflamației

Pe lângă antioxidanți, semințele de dovleac conțin și alte ingrediente care luptă împotriva inflamației. Știm cu toții că substanțele chimice inflamatorii scad riscul altor probleme de sănătate precum bolile cardiovasculare, diabetul și ateroscleroza. Într-un studiu făcut, este clar că semințele de dovleac previn riscul de probleme de sănătate asociate cu inflamația. În plus, semințele precum inul, dovleacul și susanul îmbunătățesc nivelul trigliceridelor și promovează sănătatea cardiovasculară.

  • Cresc imunitatea

Zincul abundent mărește gradul imunității iar semințele de dovleac sunt o sursă excelentă a acestui mineral. Deficitul de zinc crește riscul de infecții și alte probleme de sănătate.

  • Reglează nivelul zahărului din sânge

Diabetul este o boală cronică care poate contribui la afectarea nervilor și poate duce la moarte prematură. Este necesar să știi sfaturi care controlează nivelul zahărului din sânge. S-a dovedit că semințele de dovleac acționează ca antidiabetice deoarece conțin ingrediente cum ar fi trigonelină, acid nicotinic. Aceste ingrediente ajută la nivelul glicemiei și controlează diabetul zaharat.

  • Promovează un somn sănătos

Majoritatea oamenilor nu știu că, corpul nostru transformă cu ușurință triptofanul în hormon serotoninic. Acest hormon joacă un rol crucial în viața noastră, cum ar fi sprijinirea somnului sănătos și reglementarea dispoziției. Un castron de semințe de dovleac conține 576 mg triptofan care îmbunătățește starea de spirit și promovează somnul sănătos.

  • Îmbunătățește vederea

Există multe substanțe nutritive deținute de semințele de dovleac care promovează vizibilitatea ochilor sănătoși ca vitamina A, vitamina E, beta-caroten, luteină și zeaxantină. Organismul nostru produce melanină care protejează ochii, zincul și vitamina A joacă un rol important în producția de melanină. În afară de asta, poți citi despre exercițiile care îmbunătățesc vederea ochilor. Este important să nu uiți niciodată despre semințele de dovleac dacă cauți o gustare sănătoasă.