Își va apăra Franța titlul cucerit în 2018? Au mai rămas 9 luni până la startul Cupei Mondiale

750
Își va apăra Franța titlul cucerit în 2018?
banner mobila la comanda suceava

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, în Qatar. Va fi pentru prima dată în istorie când o ediție de Cupă Mondială nu se va desfășura vara. Franța va încerca să-și apere titlul suprem cucerit în urmă cu patru ani, în Rusia, atunci când a învins Croația cu scorul de 4-2. Cu cât ne apropiem mai mult de startul competiției, cu atât pare mai clar pe ce ponturi antepost putem să mizăm.

Va fi pentru ultima oară când un Campionat Mondial va avea la start 32 de formații. De la ediția din 2026, numărul participantelor va crește la 48. O decizie care a fost delung contestată de fanii fotbalului, care simt că astfel se diluează importanța competiției. Se știu deja o bună parte din naționalele calificate pentru Qatar, iar echipe puternice și cu tradiție, precum Brazilia, Argentina, Spania, Anglia Germania sau Olanda, nu lipsesc. Interesant este însă faptul că Italia și Portugalia se află printre primele 10 favorite la câștigarea trofeului, potrivit caselor de pariuri, dar una dintre aceste echipe va rata prezenta la turneul final. Atât italienii, cât și lusitanii se află la baraj și s-ar putea întâlni față în față pentru biletele la Cupa Mondială. Astfel, una dintre ultimele două campioane europene nu va merge în Qatar.

Deloc surprinzător e faptul că Brazilia este dată ca principală favorită la câștigarea trofeului. Până la urmă vorbim despre naționale cu cele mai multe titluri mondiale în palmares (cinci) și care, încă, nu a pierdut în calificările sud-americane pentru acest turneu final. Este și ultima oportunitate pentru Neymar de a face ceva notabil la un Mondial, așa că motivația în tabăra brazilienilor va fi la cote superioare. Mai ales că “Selecao” a ajuns o singură dată în semifinale la ultimele patru turnee finale. Iar atunci, în 2014, pe teren propriu, au pierdut cu 7-1 în fața Germaniei.

Franța a cucerit trofeul în 1998 și în 2018, iar în Qatar va veni condusă de probabil cel mai bun jucător al momentului în lume – Kylian Mbappe. Didier Deschamps are atâtea soluții în ofensivă încât va fi interesant de văzut pe cine va lăsa pe dinafară. Germania, care are patru titluri mondiale, este cotată abia cu a șasea – a șaptea șansa la trofeu. “Panzerul” n-a ieșit din grupe la ultima ediție, dar Hansi Flick a revigorat această națională. Din păcate, Germaniei pare să-i lipsească un atacant-golgheter.

Messi nu strălucește la PSG, iar starul argentinian va avea 35 de ani la startul competiției. Cu toate acestea, “pumele” au o șansă decentă să ajungă în “careul de ași” al turneului din Qatar. În 2014, Argentina juca finala Campionatului Mondial, dar pierdea în fața Germaniei, după prelungiri, în urma golului semnat de Mario Gotze. Țările de Jos revin la o Cupă Mondială, după ce au ratat calificarea acum patru ani, în Rusia. Deși n-au nicio vedetă clară, Țările de Jos pot oricând furniza o surpriză. Vorbim de o națională care a jucat de trei ori finala (pierdută de fiecare dată), ultima oară în 2010.

Qatar are o cotă la pariuri sportive undeva la 150, ceea ce e destul de puțin pentru ce poate să realizeze țara-gazdă a turneului final. E chiar puțin probabil ca naționala Qatarului să iasă din grupe, dar să se bată pentru trofeu. Bookmakerii chiar au oferit o cotă subțire pentru acest pronostic.