Faţetele dentare, o inovaţie în stomatologie

554
fatete dentare
banner mobila la comanda suceava

Există mulți factori care pot avea un impact negativ asupra calității zâmbetului, de la dinți strâmbi până la decolorarea lor. Oricare ar fi cauza, un zâmbet mai puțin decât perfect îți poate afecta în mod dramatic stima de sine, personalitatea și capacitatea de a comunica cu ceilalți.

Pentru mulți, fațetele dentare sunt o soluție ideală. Formate din ceramică, aceste acoperitoare subțiri realizate la comandă, sunt concepute astfel încât să imite aspectul smalțului natural. Acestea sunt plasate pe suprafața dinților pentru a ascunde spărturi, fisuri sau alte probleme care pot pune în pericol sănătatea dentară sau estetică. Fațeta dentară poate oferi o modalitate ușoară, nedureroasă de a obține un zâmbet luminos, încrezător.

Probleme abordate de fațetele ceramice

Dinți măcinați: dinții pot apărea inestetici din mai multe motive, inclusiv măcinarea indusă de stres, un accident sau traumă. Indiferent de cauză, dinții măcinați pot degrada aspectul zâmbetului având crescut riscul de decolorare, sensibilitate și degradare.

Dinți strâmbi: Pe lângă faptul că afectează aspectul dinților, faptul că dinții sunt strâmbi poate provoca dureri dentare și inhibă buna igienă orală. Cei care lasă problema netratată sunt mai predispuși la carii dentare, la pierderea dinților și la respirație urâtă. De asemenea, poate fi dificil să mesteci în mod corespunzător cu dinții strâmbi, crescând astfel șansele de aliniere necorespunzătoare a maxilarului.

Decolorări: efectul cel mai evident al dinților decolorați este un aspect murdar, creând impresia unei sănătăți dentare slabe. Petele perceptibile de pe suprafața dinților te pot face să arăți mai în vârstă. Grade diferite de decolorare pot fi cauzate de numeroși factori:

– Predispoziție genetică

– Expunerea prelungită la anumite alimente sau băuturi, cum ar fi cafea sau ceai

– Ingestia sau contactul cu anumite medicamente

– Fumatul

– Afectarea nervului la un dinte în timpul unui accident sau a unei căderi

Lacune: Oricine a avut vreodată spațiu suplimentar între dinți știe că lacunele pot avea un impact dramatic asupra stimei de sine. Cei născuți cu goluri observă adesea problema agravării odată cu vârsta. Se întreabă dacă oamenii se uită la decalajul dintre dinți sau se simt reticenți să vorbească sau să zâmbească. Pe lângă faptul că afectează încrederea, lacunele pot să facă dificilă mestecarea sau vorbirea.

Toate cele de mai sus: Mulți oameni nu au o singură problemă dentară. O combinație între genetică, un stil de viață precar și uzura normală pot crea un set de circumstanțe nefavorabile.

În majoritatea cazurilor, în funcție de gravitatea acestor condiții, zâmbetele pot fi îmbunătățite din punct de vedere estetic și funcțional prin utilizarea de fațete ceramice.

Beneficiile fațetelor dentare

Un aspect mai natural: prin tehnologia dentară îmbogățită de astăzi, fațetele ceramice oferă un grad ridicat de translucență, făcându-le practic asemănătoare cu dinții naturali.

Design personalizat: Fațetele sunt personalizate în funcție de culoarea dinților. Dacă dorești un zâmbet mai alb, fațeta poate avea culoarea indicată de tine. Fațetele sunt concepute special pentru gura, stilul tău de viață și preferințele tale individuale.

Rezultatele mai rapide: Spre deosebire de alte metode de îmbunătățire a zâmbetului, fațetele pot fi aplicate în doar una sau două vizite, obținând imediat un zâmbet strălucitor.

Costuri mai mici: fațetele sunt de obicei mai puțin costisitoare decât alte metode cu mai multe etape, mai complexe.

Protecție pe termen lung: Fațetele sunt suficient de durabile pentru a întări dinții slabi sau deteriorați, eliminând eventual necesitatea unui pod, a unei coroane sau a altor proceduri mai invazive. De asemenea, dacă sunt întreținute corespunzător, fațetele pot dura câteva decenii.

Un dentist Bacău care are experiență în plasarea fațetelor ceramice se găsește în cadrul clinicii stomatologice Denti Service.  Cere medicului dentist să îți arate exemple de lucru  cum ar fi fotografii de înainte și după ce a montat fațetele ceramice altor persoane. Tu și dentistul ar trebui să lucrați în colaborare pentru a veni cu un tratament care să se potrivească nevoilor orale de sănătate, stilului de viață și bugetului tău. Accesează www.dentiservice.ro pentru mai multe informații despre clinica dentară, despre serviciile prestate aici, lista de prețuri și date de contact.

agentie SEO & promovare eficienta online