De ce să optăm pentru reparația electrocasnicelor și nu pentru aruncarea lor?

543
De ce să optăm pentru reparația electrocasnicelor și nu pentru aruncarea lor
banner mobila la comanda suceava

Astăzi, ecologia și economia de bani ne învață să salvăm tot ce putem. Nu ne-au mai rămas mulți bani și îi avem bine repartizați (și limitați) pe lună. Urgențele care vin pe primul loc sunt sănătatea sau educația și chiar cele legate de petrecerea timpului liber, întrucât este un bine necesar să ne îngrijim psihic și să ne reîncărcăm bateriile pentru a rămâne pe linia de plutire, muncind. Prin urmare, în cazul unui eveniment neprevăzut, cum ar fi cedarea unui produs electrocasnic, trebuie să fim deștepți și să cheltuim cât mai puțin. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de cultura dăunătoare și răspândită de aruncare a secolului al XXI-lea.

Iată câteva avantaje ale reparării unui aparat, cum ar fi un frigider, o mașină de spălat, un cuptor sau un aparat de aer condiționat, în loc să îl cumpărăm din nou:

Dilema reparației sau achiziționării unui aparat din punct de vedere economic

Primul dintre avantaje este economic. De exemplu, în caz de reparații mașini de spălat, în 90% din timp, sunt implicate costuri mai mici decât achiziționarea unui produs nou. Nu numai asta. Produsele noi, care au un preț mai mic decât serviciile de reparații, sunt adesea produse de foarte slabă calitate, care vor dura foarte puțin timp fără a avea adesea opțiunea de a fi reparate. Nu cumpărăm pentru a reveni la dilema reparației sau nereparării, ar trebui să reparăm aparatul pe care îl avem deja și să profităm la maximum de el. Acest lucru este recomandat în special dacă plătim electrocasnicele în rate. Să nu ne riscăm să cumpărăm ceva în rate și să îl aruncăm când nu am terminat încă de plătit pentru el. Întotdeauna să încercăm să  reparăm orice produs  oricând putem.

În cazul reparațiilor putem uneori să negociem prețul

În timp ce serviciile oficiale de reparații de electrocasnice sunt o opțiune bună (mai ales dacă avem încă o garanție valabilă), acestea au o mulțime de profesioniști în reparații dispuși să ofere oferte competitive pentru a ne câștiga în calitate de client. Prin urmare, putem obține un preț bun pentru reparație fără a fi nevoie să facem compromisuri la calitate. De cele mai multe ori, pentru achiziționarea unui produs nou, o reducere semnificativă a prețului implică o reducere obligatorie a calității acestuia. În consecință, reparația unui electrocasnic oferă o gamă mai largă de alternative la prețuri accesibile și oferă opțiunea de a negocia.

Beneficiu ecologic

Să nu mai vorbim de beneficiul ecologic de a repara electrocasnicele stricate, în loc să le aruncăm la gunoi. Prin această acțiune evităm accelerarea poluării planetei și reducem procesul de distrugere a resurselor importante înainte de timp. Fiecare caz anume trebuie studiat, dar în orice caz, încercarea de a repara un aparat cu piesa de schimb potrivită este o mică acțiune care este foarte benefică pentru ecosistem.

agentie SEO & promovare eficienta online