Cum alegi corect dimensiunile televizorului: 3 trucuri practice

Cum alegi corect dimensiunile televizorului: 3 trucuri practice
banner mobila la comanda suceava

Este timpul să achiziționezi un nou televizor pentru casa ta? Ultimele tehnologii utilizate pentru diversele modele disponibile îți permit să stai mai aproape de televizorul ales fără a te confrunta cu pixeli vizibili. Cu toate acestea, este important ca dimensiunile noului tău ecran să fie cât mai potrivite pentru încăperea în care îl vei utiliza pentru a viziona filmele preferate. Într-o cameră nu foarte generoasă, un televizor cu o diagonală mare poate fi obositor pentru ochi. 

Din acest motiv, este important să alegi cât mai corect dimensiunile televizorului de care te bucuri zilnic. Iată trei trucuri practice pe care ar trebui să le ai în vedere. 

  • Determină diagonala ecranului cu o formulă simplă

Pentru a decide ce diagonală este mai bine să favorizezi, ar trebui să măsori distanța de la care vei urmări ecranul noului tău televizor. Este important să ai în vedere acest aspect pentru a evita obosirea excesivă a ochilor. O formulă de bază pe care o poți utiliza implica împărțirea distanței până la ecran, exprimată în inch, la 2. În acest mod, obții diagonala recomandată pentru televizorul potrivit nevoilor tale. 

Spre exemplu, dacă optezi pentru un televizor Samsung pe care îl vei vizualiza cel mai adesea de la o distanța de 3 metri, vei împărți 3 * 39.3701 la 2, 39.3701 reprezentând dimensiunea unui metru în inch. Rezultatul acestei împărțiri implică necesitatea unui televizor Samsung cu o diagonală de aproximativ 60 de inch. Recomandarea generală este ca distanța față de ecran să fie de cel puțin 1.2 metri. 

O excepție o reprezintă televizoarele care vor fi folosite preponderent pentru gaming. În acest caz, diagonala poate fi considerabil mai mică pentru că vei sta cu ochii mult mai aproape de ecran pentru a te putea bucura pe deplin de jocurile preferate. Ține cont de faptul că majoritatea monitoarelor pentru gaming au între 24 și 27 de inch. 

  • Adaptează-te la dimensiunea standului

Dacă nu plănuiești să montezi noul televizor pe un perete care oferă un spațiu liber generos, este important să te asiguri că dimensiunile sale sunt potrivite pentru corpul de mobilă pe care va sta sau în care trebuie să se încadreze. Este bine ca întregul televizor, inclusiv colțurile sale, să aibă o poziție stabilă pe suprafața pusă la dispoziție. Altfel, cel mai mic dezechilibru va putea cauza căderea sa și, implicit, o posibilă deteriorare. 

În cazul în care, mobila disponibilă nu este compatibilă cu dimensiunile modelului preferat, poți opta pentru utilizarea unui stand TV universal. Un astfel de stand este similar celor care pot fi montate pe un perete al casei tale, punând la dispoziție brațe certificate VESA care pot fi înșurubate în partea din spate a televizorului și un suport elegant care înlocuiește picioarele modelului ales. De multe ori, aceste standuri pot fi înclinate sus-jos și stânga-dreapta. 

  • Alege echilibrul perfect între calitatea imaginii și dimensiunea ecranului

Nu uita că dimensiunea ecranului nu este singurul factor care influențează calitatea experiențelor multimedia de care te vei bucura. Mai ales atunci când bugetul nu este generos, este important să primeze calitatea imaginii. Din acest punct de vedere, poate fi preferabil să alegi un televizor de 55 de inch de la un brand recunoscut pentru calitatea modelelor sale în detrimentul unuia de 65 de inch de la un brand care încă nu a convins cu performanțele sale. 

De multe ori, o astfel de alegere îți permite să te bucuri de un contrast mai bun și o rezoluție superioară gata să asigure experiențe fascinante. Totodată, trebuie să ai în vedere și preferințele tale în ceea ce privește tipul conținutului vizualizat: filme 4K sau DVD-uri mai vechi? Dacă preferi cea din urmă categorie, pe un televizor de dimensiuni mari, fiecare imperfecțiune va fi mai vizibilă. 

Alege o dimensiune potrivită pentru noul tău televizor prin calcularea diagonalei în funcție de distanța de la care îl vei vizualiza și asigurarea compatibilității cu mobila disponibilă. Totodată, este preferabil să nu neglijezi calitatea imaginii pentru a beneficia de un ecran mai mare.

agentie SEO & promovare eficienta online