Ce poartă bărbații în 2020? Află aici ce ghete sunt la modă!

675
banner mobila la comanda suceava

În majoritatea trendurilor actuale, ghetele de tip Chelsea sunt printre cele mai recurente elemente – prezentările de modă și revistele glossy în care apar ținute masculine le promovează chiar și în 2020. Dacă încă nu știi cum arată și cum le poți asorta, citește acest articol până la final, pentru că vei găsi răspunsuri la toate întrebările!

Iată tot ce trebuie să știi despre ghetele Chelsea!

Ce sunt ghetele Chelsea?

Producătorii de pantofi victorieni au inventat ghetele Chelsea cu aplicația elastică de pe călcâie în semn de protest împotriva șireturilor găsite de obicei pe cizmele de călărie, pe vremea reginei Victoria. Această modă a fost populară în anii 50, în special în scena artiștilor din East London. The Beatles au început să le poarte, asortându-le la costume subțiri. Numite după zona londoneză din sud-vestul orașului, rămân la mare căutare chiar și în prezent. 

Cum să porți ghete Chelsea?

Dintre toate ghetele, liniile curate ale acestor modele, finisajul neted și lipsa detaliilor le fac potrivite pentru costume la locul de muncă. De asemenea, sunt adecvate și în alte contexte, precum nunți, petreceri corporate, întâlniri de afaceri și nu numai.

Cu toate acestea, dacă nu urmărești neapărat să alcătuiești un outfit elegant și vrei ceva mai casual, poți opta și pentru încălțări cu șireturi. Cu un simplu click aici vei găsi alternative pentru toate preferințele și buzunarele!

Clasic și atemporal

Cel mai bun lucru la aceste modele este că nu va trebui să îți faci griji că vor ieși din trend. Au trecut peste 150 de ani de când au apărut și încă sunt foarte populare. Sunt încălțări atemporale și vei putea să le adaptezi în orice anotimp. 

Material și design

Când vine vorba de materialul din care sunt confecționate ghetele Chelsea, pielea naturală este cea  mai durabilă. În ceea ce privește designul, vei găsi alternative atât cu vârful ascuțit, cât și rotund. Alege-le în funcție de ținută și de ocazia la care le vei purta!

Ce culoare ar trebui să iei?

Deși există o varietate foarte mare de nuanțe, este bine să rămâi la culori simple. Cele mai recomandate sunt:

Negru: oferă un aspect elegant și atemporal;

Maro: ușor de combinat și asortat;

Gri: excelent pentru un look casual;

Bej: versatil și potrivit pentru ținutele casual;

Burgundy: funcționează pentru toate ocaziile.

Având una sau mai multe dintre aceste culori, vei reuși să asortezi ghetele cu majoritatea hainelor, în loc să ai încălțăminte specifică pentru fiecare ținută. Astfel, nu vei mai irosi bani pe modele pe care le porți doar de câteva ori. O astfel de pereche are, de asemenea, o versatilitate mare, ceea ce este important atunci când vrei să ai o garderobă optimizată. 

Concluzionând, aceste ghete sunt atemporale și vor fi întotdeauna o alegere bună! Sunt utile, comode și impresionante în orice ținută.