Amenajarea unei clinici stomatologice primitoare: 4 pași de urmat

412
Amenajarea unei clinici stomatologice primitoare: 4 pași de urmat
banner mobila la comanda suceava

Amenajarea unei clinici stomatologice nu se rezumă doar la echiparea spațiului cu aparatură modernă și tehnologie de actualitate, ci și decorarea acestuia într-un mod cât mai primitor și confortabil.

De asemenea, imaginea unei clinici stomatologice se bazează într-o mare măsură și pe aspectul acesteia, pe lângă serviciile oferite pacienților.

Iată câteva sfaturi și pași pe care să-i ai în vedere când amenajezi o clinică stomatologică:

  • Amenajează o sală de așteptare și o zonă de recepție cât mai primitoare

Mulți dintre pacienții care se prezintă la o programare la stomatolog au emoții sau anxietate înainte de a intra în cabinetul medicului. Un spațiu primitor și confortabil în sala de așteptare și recepție, îi ajută pe pacienți să se relaxeze.

De aceea este recomandat să folosești cât mai multe culori calde și să amenajezi sala de așteptare cu note cât mai optimiste. Pe lângă paleta cromatică și piese de mobilier de calitate, ambianța se creează și cu ajutorul parfumurilor de interior. 

La Marketaroma.com găsești arome fresh, florale, citrice sau orientale, cu ajutorul cărora poți să neutralizezi mirosurile specifice unui cabinet medical.

  • Alege corpuri de iluminat diverse

În general, oamenii nu își doresc să se afle într-o clinică stomaologică sau în cabinetul medicului. Decorul acestor spații influențează, de asemenea, într-o mare măsură, senzațiile prin care trec pacienții clinicii. Luminile reci și corpurile de iluminat montate pe tavan sunt câteva dintre elementele pe care oamenii le vor asocia cu un cabinet medical.

De aceea este recomandat să optezi pentru becuri cu lumină caldă și pentru corpuri de iluminat diferite. De exemplu, poți include veioze pe măsuțele din sala de așteptare, cât și aplici sau lumini indirecte de accent. Benzile LED de lumini ajută la crearea unei atmosfere plăcute, care invită la relaxare.

  • Folosește materiale și elemente naturale

Când alegi mobilierul și accesoriile pentru amenajarea clinicii stomatologice, concenrează-te pe materialele naturale sau pe cele care imită aspectul acestora. Lemnul, piatra și plantele sunt câteva dintre elementele naturale care nu trebuie să lipsească din decorul de interior.

Lemnul poate fi folosit pentru mobilierul de depozitare sau pentru mese și scaune. Evită să alegi doar piese albe și nu-ți fie teamă de combinațiile îndrăznețe. Recepția poate fi decorată cu lambriuri subțiri de lemn sau poți folosi panouri moderne pentru a crea pereți de accent.

Pentru a ajuta pacienții să se simtă ca acasă, include și plante de interior sau flori în decorul clinicii. Acestea vor aduce mai multă viață interiorului și vor purifica aerul.

  • Include accente de culoare în cabinet de asemenea

Culorile pastelate și cele neutre oferă o eleganță aparte oricărui spațiu. De ce să nu amenajezi cabinetul stomatologic cu accente de culoare, care îl scot din anonimat? 

Mai mult decât atât, culorile plăcute din jur pot avea un efect pozitiv asupra stării și moralului pacienților. Mai ales dacă stomatologul se ocupă și de tratarea copiilor, un cabinet rece și alb va induce mereu o stare negativă.

Folosește culori precum rozul pastelat, albastrul, galbenul, griul sau albul. Un cabinet modern implică multă creativitate și originalitate când vine vorba de amenajare.

Amenajează o clinică stomatologică în tendințe și care se adresează tuturor nevoilor pacienților, cu ajutorul soluțiilor moderne.

agentie SEO & promovare eficienta online