Cum amenajezi baia pentru copilul tău: 3 sfaturi utile

431
Cum amenajezi baia pentru copilul tău: 3 sfaturi utile
banner mobila la comanda suceava

Amenajarea băii pentru copilul tău poate deveni o sarcină creativă, originală, de care îți va face plăcere să te ocupi, atât în cazul amenajării unei case noi, cât și în cadrul unui proiect de renovare.

Este important să creezi un spațiu care este atât distractiv, cât și funcționale și pe placul copilului tău. La fel ca în cazul camerei copilului, dacă acesta are o baie separată doar pentru el, în baie trebuie să se regăsească toate elementele sale preferate.

Iată câteva sfaturi utile despre ce este esențial pentru baia acestuia, de ce vei avea nevoie și ce stil de amenajare este potrivit pentru baia unui copil:

  • Include elementele indispensabile, dar potrivite pentru copii

Primul pas în procesul de amenajare a băii pentru copilul tău este să alegi ce elemente trebuie să includă aceasta și cum să le alegi pe cele potrivite pentru un copil. Baia acestuia ar trebui amenajată astfel încât să se potrivească și odată ce copilul crește, așa că poți alege piese cu modele amuzante.

Alege de pe Utilul.ro produsele care se adresează celor mai mici dintre clienți și nu uita că baia trebuie să fie funcțională, sigură, dar și jucăușă. Printre elementele care nu pot lipsi din baia copilului tău se numără un lavoar la o înălțime potrivită pentru cel mic, suporturi de agățat prosoape așezate cât mai jos, un înălțător dacă lavoarul este instalat mai sus.

De asemenea, vasul de WC trebuie să fie mai mic, în funcție de vârsta copilului tău. Alege un set de vas WC pentru copii cu evacuare laterală Micky, capac duroplast, ideal pentru o baie echipată conform nevoilor copilului tău.

  • Alege un stil modern, dar jucăuș

Va fi complicat să respecți decorul și stilul de amenajare al întregii locuințe când te ocupi de baia copilului, așa că transformă spațiul într-o zonă personalizată doar pentru el, după gusturile sale. O abordare prietenoasă și amuzată este ideală pentru amenajarea unei băi pentru un copil de grădiniță spre adolescență.

Copilul tău va aprecia un spațiu în care sunt încorporate culori puternice, contrastante, personaje din desene animate sau din benzile desenate preferate sau doar patternuri colorate. Dacă vrei să alegi o temă centrală pentru decorarea băii, poți opta pentru combinații care amintesc de ocean, mare sau plajă, dar și de natură.

Nu există un stil specific de design interior care se potrivește celor mici, deoarece aceștia apreciază cel mai mult elementele care vorbesc pe limba lor și care se adresează pasiunilor lor.

  • Include mobilier accesibil

Copiii de înălțimi mici nu vor avea acces la mobilierul instalat clasic, precum în băile adulților, așa că va trebui să optezi pentru piese de mobilier mai mici și montate la o înălțime potrivită.

De asemenea, spațiile de depozitare sunt esențiale, dar siguranța este pe primul loc. În cazul etajerelor, rafturilor și corpurilor de mobilier cu sertare, se recomandă prinderea acestora în perete, chiar dacă nu sunt suspendate. În acest fel te asiguri că nu există riscul ca mobilierul să se prăbușească peste cel mic.

Amenajarea băii copilului va fi, cu siguranță, o sarcină satisfăcătoare pentru întreaga familie. Nu uita să incluzi elemente jucăușe de decor, precum jucării pentru baie sau o perdea de duș cu model amuzant și colorat. Combină creativitatea cu funcționalitatea pentru un rezultat final de succes.

agentie SEO & promovare eficienta online