5 ținute pe care să le asortezi cu ghetele tale preferate

560
5 ținute pe care să le asortezi cu ghetele tale preferate
banner mobila la comanda suceava

Ghetele sunt un tip de încălțăminte ce poate fi purtat pe tot parcursul anului. În special toamna există o varietate mare de ținute la care îți poți asorta perechea preferată de ghete pentru un aspect modern și fresh. Indiferent de stilul vestimentar abordat, ghetele îți vor aduce un plus de confort și eleganță în funcție de modelul ales. Îți prezentăm mai jos cinci ținute pe care să le asortezi cu ghete pentru un outfit impecabil.

5 ținute pe care să le asortezi cu ghetele tale preferate

  • Ținuta chic

Pentru o ținută chic poți opta pentru o pereche de ghete de damă de piele pe care să o asortezi cu o fustă midi și o bluză dintr-un material subțire. Dacă temperatura de afară este scăzută, adaugă o geacă de piele sau o jachetă dintr-un material potrivit cu restul ținutei. Accesorizează outfit-ul cu o geantă mică de umăr neagră sau într-o nuanță potrivită din punct de vedere cromatic.Toamna poți alege o cromatică specifică sezonului, caldă în nuanțe de portocaliu, maro, bej, galben sau roșu. 

  • Ținuta elegantă

O ținută elegantă poate fi completată ușor cu o pereche de ghete. Dacă îți dorești să porți un outfit format dintr-o cămașă și o fustă sau o rochie elegantă, atunci optează pentru o pereche de ghete cu toc în nuanțe închise care să-ți întregească ținuta. 

Materialele sunt foarte importante pentru un look elegant, așa că alege articole vestimentare din bumbac, satin sau chiar mătase. Ai grijă ca textura și culoarea ghetelor să se potrivească întregului ansamblu.

  • Ținuta casual

Pentru o plimbare în oraș, la cumpărături sau o întâlnire cu prietenii, poți include ghetele tale preferate într-o ținută comodă, care totuși să te pună în evidență prin accesorizare. Poți purta o pereche de blugi și o bluză simplă sau cu imprimeuri la modă – florale sau animal print. Ai grijă ca lungimea pantalonilor să fie potrivită cu cea a ghetelor. Pentru o ținută casual, este indicat să nu rămână piele neacoperită între încălțăminte și pantalonii aleși.  

  • Ținuta business casual

Ghetele sunt un tip de încălțăminte foarte versatil și sunt comercializate sub diferite dimensiuni, culori și forme. Pentru o ținută business casual pe care să o porți la birou sau la întâlnirile de afaceri semi-formale sunt recomandate ghetele cu vârf ascuțit și toc subțire, care să adauge o notă de eleganță și profesionalism outfitului tău. Evită ghetele cu imprimeuri și adoptă o ținută cât mai simplă. 

Poți opta însă pentru o cămașă cu model minimalist sau într-o culoare puternică precum fuchsia, dar menține restul ținutei într-o nuanță neutră. Ținuta business casual pentru fi accesorizată cu bijuterii mici, fără extravaganță și o geantă office din piele în aceeași nuanță cu ghetele alese. 

  • Ținuta boho chic

Cel mai potrivit tip de ghete pentru o ținută boho chic sunt cele din piele întoarsă, largi la glezne și cu diverse aplicații sau modele care să aducă un element boem ținutei tale. În special primăvara poți opta pentru o pălărie supradimensionată, o fustă pantalon vaporoasă și o cămașă de in sau un maiou într-o singură nuanță, dar într-o culoare deschisă precum bleu, roz pal sau vernil. 

Accesorizarea poate fi făcută printr-o geantă tip poștaș din material textil, ochelari de soare și brățări și inele strălucitoare.

Ghetele tale preferate pot fi asortate la mai multe tipuri de ținute, însă este bine să urmezi indicațiile specialiștilor în modă și să le porți în funcție de context. Ghetele din piele întoarsă se asortează cel mai bine la ținutele pentru ocazii non-formale, iar cele din piele lucioasă, monocromatice, sunt potrivite pentru ocaziile speciale, împreună cu obiectele vestimentare alese.