Te confrunți adesea cu infecții vaginale? Iată care pot fi motivele

458
Te confrunți adesea cu infecții vaginale Iată care pot fi motivele
banner mobila la comanda suceava

Infecțiile vaginale sunt destul de comune în rândul femeilor și majoritatea dintre ele se vindecă foarte ușor. Unele persoane însă se pot confrunta mai des cu aceste tipuri de afecțiuni, iar dacă te numeri printre ele, citește în continuare pentru a afla care ar putea fi motivele.

Vaginita bacteriană și candidoza – cele mai comune infecții vaginale

Atunci când vorbim despre sănătatea intimă a femeilor, există mai multe afecțiuni intime care pot fi diagnosticate de-a lungul vieții, dar cele mai des întâlnite sunt vaginita bacteriană și candidoza. Acestea sunt niște infecții fără transmitere sexuală, ceea ce înseamnă că le pot dezvolta și femeile care nu au o viață sexuală activă.

Prima diferență dintre vaginita bacteriană și candidoză constă în cauza care le-a declanșat: vaginita apare ca urmare a unei suprapopulări de bacterii, în timp ce candidoza are la bază o infecție fungică, de vină fiind ciuperca Candida care poate fi de mai multe tipuri. Totuși peste 80% din cazuri de candida sunt provocate de Candida Albicans.

Simptomele în cazul acestor două afecțiuni sunt ușor diferite: deși ambele cauzează secreții anormale, restul semnelor diferă. Vaginita bacteriană se manifestă prin secreții apoase albe sau gri cu miros neplăcut, iar disconfortul din zona intimă nu este atât de mare, însă pot apărea mâncărimi și iritații. În caz de Candida, secrețiile sunt albe și groase dar fără miros, mâncărimile sunt persistente și pot apărea durerile abdominale.

Diferă și tratamentul acestor afecțiuni vaginale: candidoza se tratează cu ajutorul medicamentelor antimicotice, în timp ce vaginita bacteriană are nevoie de tratament cu antibiotice. În ambele cazuri sunt recomandate și medicamentele cu rol de restabilire a echilibrului vaginal, cum sunt probioticele. De asemenea, medicul ar putea indica tratament și pentru partenerul sexual.

5 motive pentru care suferi de infecții vaginale recurente

Există mai multe motive pentru care te confrunți cu vaginita bacteriană sau candidă presistentă, este important să le discuți cu medicul tău ginecolog pentru a găsi împreună cea mai bună schemă de tratament.

Ai imunitatea scăzută

Este important de știut că aceste afecțiuni vaginale sunt cauzate de un număr prea mare de bacterii sau ciuperci din zona intimă, care în mod normal nu sunt periculoase dacă sunt într-un număr echilibrat, ele fâcând parte din flora vaginală. Atunci când avem un sistem imunitar slăbit, bacteriile și ciupercile se pot înmulți mai ușor. Administrarea de antibiotice, stresul, lipsa somnului și a odihnei, alimentația săracă în nutrienți, sedentarismul sunt doar câțiva factori care contribuie la scăderea imunității. Dacă îți vei îmbunătăți stilul de viață, vei observa că și afecțiunile vaginale se vor vindeca mai ușor și nu vor mai recidiva.

Practici spălăturile intravaginale

Vaginul este un organ ce se poate autocurăța datorită propriei lubrifieri, care îl ajută să rămână curat și sănătos, fiind necesară doar o curățare exterioară a zonei intime. Spălăturile intravaginale afectează pH-ul natural al vaginului, fapt ce creează un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor. Înmulțirea lor duce la infecții vaginale și la simptome care provoacă un real disconfort. Așadar, spălăturile intravaginale se pot face doar la recomandarea medicului specialist.

Folosești produse nepotrivite pentru igiena intimă

Cum zona intimă este foarte sensibilă, nu este indicat să folosești săpun, gel de duș sau șampon atunci când o cureți. Optează pentru o loțiune special creată pentru zona intimăpe care să o folosești zilnic. Produsele pentru zona intimă au de regulă un pH neutru și pot conține agenți antibacterieni naturali care inhibă dezvoltarea bacteriilor și preven astfel infecțiile și mirosul neplăcut. În același timp, spray-urile și parfumurile intime nu sunt recomandate deoarece parfumul în sine este un ingredient iritant. Nu în ultimul rând, folosirea incorectă a absorbantelor și a tampoanelor duce la apariția infecțiilor. Acestea trebuie schimbate la fiecare câteva ore, conform indicațiilor de pe ambalaj sau în funcție de abundența menstruației.

În concluzie, infecțiile vaginale sunt niște afecțiuni comune în rândul femeilor și nu prezintă niciun motiv de rușine. Se pot trata eficient dacă sunt urmate indicațiile medicului și sunt respectate câteva reguli, mai ales igiena corectă a zonei intime și menținerea unui stil de viață sănătos.

agentie SEO & promovare eficienta online