Normele referitoare la modalităţile de aplicare ale Legii nr. 129/2019

538
banner mobila la comanda suceava

În luna septembrie, anul curent, s-au publicat în mod oficial normele care se finanţării terorismului  şi combaterea spălării banilor şi aplică pentru prevenirea finanţării terorismului în domeniul jocurilor de noroc din România.

Pentru toate părţile implicate în aceste tipuri de activități, furnizori şi consumatori deopotrivă, este foarte important de ştiut faptul că există o legislaţie clară şi aplicată pentru protecţia tuturor.

Informaţiile complete sunt accesibile pe site-ul autorităţii de profil din România, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Legea protejează atât consumatorul cât şi furnizorii licenţiaţi

Este important să fiţi informaţi referitor la drepturile dumneavoastră ca şi consumator. Cu siguranţă aţi avut situaţii în care un anumit obiect cumpărat nu a corespuns aşteptărilor, a avut defecte sau pur şi simplu nu a funcţionat. Aţi apelat cu încredere la legislaţie, la autorităţile din domeniu (de exemplu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) şi aţi rezolvat eventualele dispute cu furnizorul de bunuri sau servicii.

Furnizorii de servicii de jocuri de noroc se pot raporta acum la o serie clară de instrucţiuni privind desfășurarea activităţii lor în conformitate cu Instrucţiunile publicate în data de 17 septembrie 2021 pentru aplicarea Legii numărul 129/2019.

Pentru utilizatorii acestor servicii considerăm important să enumerăm următoarele aspecte:

  • înainte de a de înscrie în orice fel de cazino a juca table online Netbet sau orice alt joc este important să citeşti termeni şi condiţii, astfel încât să iei la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile ambelor părţi.
  • orice entitate de tip instituţie care furnizează jocuri de noroc, atât online cât şi fizic (într-o locaţie) în România, trebuie să fie licenţiată de ONJN.
  • Cum vă asiguraţi de acest lucru? Dacă intraţi într-o agenţie de jocuri de noroc trebuie să identificaţi afişate detalii privind licenţa. Dacă accesaţi un site de profil trebuie să existe pe pagina de început sigla comisiei.
  • Toate informaţiile de bază sunt, de obicei, plasate în partea de jos a paginii, unde poţi foarte uşor identifica toate detaliile de interes pentru tine (de exemplu numărul licenţei). De ce este important numărul licenţei? Acest număr poate fi imediat verificat pe platforma autorităţii Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc.
  • Există, desigur, şi excepţii – operatorii care nu sunt entităţi românești dar, care, au totuşi nevoie de licenţă pentru a funcţiona pe teritoriul României. Pentru asemenea situaţie este recomandabil să verificaţi în avans lista albă şi lista neagră a cazinourilor aprobate (pe lista albă) sau nelicențiate (pe lista neagră) pe acelaşi site al autorităţii româneşti din domeniu, ONJN.
  • Evident, dacă aveţi dubii sau neclarităţi referitoare la un operator de jocuri de noroc, este indicat să vă adresaţi către instituţia de supraveghere unde puteţi comunica la departamentul Relaţii Clienţi toate aspectele sesizate.
  • Este important să verificaţi şi acest aspect al posibilităţii de a lua legătura cu Departamentul Relaţii Clienţi pe site-urile online ale cazinourilor de interes pentru dumneavoastră. Un serviciu disponibil permanent clienţilor pentru corectitudine și promptitudine, va fi cu siguranţa un atuu în plus acestor cazinouri online.

Legea protejează atât consumatorul cât şi furnizorii licenţiaţi

Legea vine în sprijinul tuturor părţilor implicate, stat, furnizor şi, desigur, consumator. Reglementarea unui domeniu important este esenţială pentru stat, aduce un plus valoare companiilor serioase de pe piaţă care sunt transparente şi dedicate clienţilor prin asumarea legală şi sprijină utilizatorii asigurându-i de respectarea regulilor bine structurate şi respectate.