Miturile despre cazinouri pe care toată lumea le știe

437
Miturile despre cazinouri pe care toată lumea le știe
banner mobila la comanda suceava

Miturile despre cazinouri au fost transmise de-a lungul generațiilor și s-au răspândit până când aproape toată lumea le cunoaște. Aceste povestiri s-au transformat adesea în adevăruri acceptate sau perspective greșite.

Cazinourile sunt trucate

Cazinourile sunt deseori asociate cu unul dintre cele mai persistente mituri legate de jocurile de noroc: acela că sunt trucate pentru a influența imediat rezultatul oricărui joc. Acest mit este adânc înrădăcinat în conștiința populară și este la fel de vechi precum însăși industria cazinourilor. Cu toate acestea, haide să vedem realitatea din spatele acestei concepții greșite.

Cazinourile sunt, în primul rând, afaceri. Acestea sunt menite să genereze profit și să rămână sustenabile pe termen lung. Principiul fundamental din spatele acestora este cunoscut sub numele de „avantajul casei” sau „marginea casei”. Fiecare joc de cazino, fie că este vorba de jocuri de masă sau de aparate 77777, are propriul său avantaj al casei. Această margine a casei este o cifră calculabilă și, în principiu, este cea care asigură cazinoului profit pe termen lung.

Avantajul casei reprezintă, de fapt, procentul de profit garantat al cazinoului sau, privit invers, pierderea garantată a jucătorilor pe termen lung. Acesta este un concept matematic bine definit și nu există nimic ocult sau trucat în el. Cu toate acestea, este important de menționat că aceste procente se referă la profiturile sau pierderile pe termen lung. Pe termen scurt, din cauza fluctuațiilor și a variabilității, există întotdeauna posibilitatea ca un jucător să depășească avantajul casei. Secretul constă în alegerea jocurilor potrivite și în gestionarea inteligentă a bugetului de joc.

Cazinourile nu îți oferă câștigul

Un alt mit comun legat de cazinouri, fie ele fizice sau online, este acela că acestea nu vor plăti jucătorii atunci când aceștia câștigă. Această concepție greșită este răspândită și provine din experiențe negative sau locuri dubioase de pe internet. Cu toate acestea, să vedem realitatea din spatele acestui mit și să dezvăluim adevărul despre plățile la cazinouri.

Este important să înțelegem că există cazinouri online de încredere și respectabile care își respectă obligațiile financiare. Acestea oferă jucătorilor o experiență corectă și transparentă de joc, inclusiv plăți la timp. Problema apare atunci când jucătorii aleg cazinouri online necunoscute sau cu reputații îndoielnice.

Unul dintre modurile în care aceste cazinouri necinstite ar putea să îți refuze plățile este prin utilizarea tacticii de întârziere. Aceasta înseamnă că îți cer să îți dovedești identitatea de mai multe ori sau pretind că nu ai furnizat documentația necesară. Uneori, aceste site-uri îți pot face dificilă retragerea banilor, oferindu-ți posibilitatea de a anula retragerea și de a folosi acei bani pentru a paria din nou.

Astfel de practici sunt considerate iresponsabile și nu sunt acceptate în industria jocurilor de noroc online. De fapt, refuzul de a efectua plăți corecte poate avea consecințe grave pentru cazinouri, inclusiv retragerea licențelor lor. Un cazinou care refuză să plătească un jucător care a câștigat legal poate suferi daune considerabile la reputație, deoarece astfel de știri se răspândesc rapid în era internetului.

Cu toate acestea, există situații legitime în care o plată poate fi refuzată, iar acestea se referă adesea la încălcări ale Termenilor și Condițiilor cazinoului. Aceste încălcări pot include jucarea sub vârsta legală, utilizarea cardului de credit al altei persoane sau având mai multe conturi la același cazinou. De asemenea, poate fi vorba de încălcarea Termenilor și Condițiilor legate de bonusuri.

Număratul cărților este ilegal

Există un mit des întâlnit legat de numărarea cărților la cazinouri, care susține că această practică este ilegală. Cu toate acestea, să vedem adevărul despre numărarea cărților și să înlăturăm această concepție greșită.

Cazinourile sunt, în general, precaute când vine vorba de jucătorii care numără cărțile, dar nu există nicio lege care să facă această practică ilegală. În cel mai rău caz, dacă ești prins numărând cărțile, cazinoul îți poate solicita să părăsesti locația și să nu mai revi. Acest lucru reprezintă limita măsurilor pe care le pot lua. Așadar, în esență, îți poți aplica cunoștințele de numărare a cărților fără a te expune riscului de a fi închis în închisoare sau de a suporta consecințe legale severe.

Să clarificăm ce înseamnă de fapt numărarea cărților: nu presupune memorarea fiecărei cărți din pachet, ci se bazează pe urmărirea soldului general al cărților mari și mici rămase în pachet. Jucătorii care utilizează această tehnică încearcă să țină evidența cărților rămase și să ajusteze mărimea pariului în funcție de aceasta. Cu toate acestea, aceste strategii necesită ani de practică pentru a fi utilizate cu succes.

În ceea ce privește cazinourile online, numărarea cărților nu este nici legală, nici ilegală, ci mai degrabă imposibilă. Aceasta este valabilă în special în cazul jocului de blackjack, unde numărarea cărților este cel mai des întâlnită. În cazinourile online, toate pachetele de cărți sunt amestecate instantaneu de către un computer după fiecare mână. Acest lucru înseamnă că fiecare mână jucată este practic independentă, fără a fi influențată de mâinile anterioare. Prin urmare, numărarea cărților nu îți oferă niciun avantaj în cazinourile online, ci doar îți ocupă timp și îți distrage atenția de la joc.

Sloturile care plătesc sunt plasate lângă intrare

Unul dintre miturile cazinourilor care circulă susține că sloturile cu plată sunt plasate în mod strategic lângă intrarea principală sau la capătul unui culoar. Acest mit, deși ciudat și superstițios, este într-un fel legat de un alt mit anterior, și anume că numărătoarea cărților în blackjack este ilegală. Vechiul zvon din lumea cazinourilor, în special în Las Vegas, sugerează că sloturile aflate în apropierea ușii sau la capătul unui culoar plătesc mai mult sau mai des. Cu toate acestea, locația unui aparat de slot nu influențează cu adevărat rezultatul jocului.

Acest mit s-ar putea să fi fost creat sau popularizat de Frank Scoblete în cartea sa „Break the One-Armed Bandits”. Cu toate acestea, motivele din spatele afirmațiilor lui Scoblete rămân neclare. Cu toate acestea, este important de menționat că experții în cazinouri, inclusiv personalul de conducere, susțin în general că locația mașinilor de slot nu are nicio influență asupra rezultatului jocului.

Din perspectiva unui manager de cazinou, plasarea mașinilor de slot în locuri aglomerate precum intrarea principală ar putea crea confuzie și aglomerație, mai degrabă decât o experiență primitoare pentru jucători. În general, cazinourile caută să mențină o atmosferă curată și primitoare la intrare, în loc să plaseze cu prioritate anumite aparate de slot, deoarece funcționează pe baza generatoarelor de numere aleatoare (RNG) și nu au nicio legătură cu amplasarea lor în cazinou.

Dealerii pot influența rezultatul jocului

Unul dintre miturile des întâlnite despre cazinouri susține că dealerii pot înșela sau influența rezultatul jocurilor. La o primă vedere, acest mit poate părea plauzibil, deoarece dealerii sunt cei responsabili de gestionarea jocurilor, amestecarea cărților, împărțirea cărților sau rotația ruletei. Cu toate acestea, adevărul este că nu se permite nicio formă de manipulare a rezultatelor, deoarece astfel de acțiuni ar putea avea consecințe grave atât pentru cazinou, cât și pentru dealeri.

Să luăm exemplul ruletei. Unii jucători cred că un dealer poate prezice cu precizie locul unde va ateriza bila pe roată. Cu toate acestea, din cauza multitudinii de variabile implicate în acest proces, prezicerea rezultatului este de fapt imposibilă, cu excepția cazului în care există o problemă fizică cu roata. Mai mult decât atât, crupierii nu au niciun control asupra rezultatului, iar cazinourile nu au nicio motivație să îl modifice. Marginea casei a fost proiectată pentru a genera profituri pentru cazinou numai în cazul în care jocurile sunt cu adevărat aleatorii.

Personalul cazinoului monitorizează atent fiecare masă, asigurându-se că nimeni nu încearcă să înșele. Atunci când există suspiciuni de fraudă sau orice alt comportament neregulat, trucătorii sunt imediat îndepărtați de la masa de joc sau chiar din cazinou. Aceste măsuri stricte asigură integritatea jocurilor de noroc și mențin un mediu corect pentru toți jucătorii.

Un exemplu recent de încercare de fraudă care a eșuat a avut loc în 2019, când un dealer de baccarat din Maryland a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru o schemă de fraudă în valoare de un milion de dolari. Acest caz ilustrează în mod clar că dealerii nu au capacitatea de a influența rezultatele jocurilor de cazinou.

Concluzie

Jocurile de noroc trebuie să fie privite ca o formă de divertisment, iar cunoașterea faptelor reale te poate ajuta să te bucuri de ele cu încredere și în mod responsabil, fără a fi influențat de mituri sau concepții greșite.