Om vs. albină – mini serial cu Rowan Atkinson, celebrul Mr. Bean

823
Om vs. albină - mini serial cu Rowan Atkinson, celebrul Mr. Bean
banner mobila la comanda suceava

După ce a cucerit publicul din întreaga lume prin seria în care a interpretat personajul amuzant Mr. Bean și prin alte comedii de succes, celebrul actor Rowan Atkinson se întoarce în fața publicului cu un mini serial disponibil pe platforma de video streaming Netflix. Lansat în iunie 2022, serialul cu 9 episoade are o intrigă foarte simplă: personajul principal, care este angajat să aibă grijă de o casă de lux, dorește să scape de o albină care a pătruns în acea locuință.

Ceea ce pare foarte ușor de făcut se dovedește a fi extrem de dificil, căci albina respetivă pare să aibă și noroc, dar și o inteligență fantastică, ba chiar o atitudine sfidătoare și poate răzbunătoare. În stilul caracteristic al personajului Mr. Bean, Rowan Atkinson, acum la o cu totul altă etapă de vârstă, intră în o mulțime de încurcături în timp ce se concentrează să scape de albina care nu acceptă să părăsească spațiul interior.

Serialul britanic de comedie Man vs. Bee a fost creat chiar de Rowan Atkinson, alături de William Davies. Regia este semnată de William Davies. Albina care îi pune probleme personajului interpretat de Rowan Atkinson este implicit un personaj aparte în serial, căci toată acțiunea este concentrată pe lupta dintre această ființă și omul care caută fel de fel de soluții pentru a o alunga. Trucurile alese pentru eliminarea albinei se întorc desigur în mod negativ spre om, pe principiul proverbului românesc „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Avem parte din plin de comedie de situație, dar ne amuzăm și pe seama caracterului personajului principal.

Albinele, prezente adesea în filme și jocuri

Albinele sunt prezente foarte des în filme și nu ne referim aici doar la cele de animație. Putem aminti titluri precum The Secret Life of Bees, Killer Bees, Queen of the Sun sunt titluri ce pot fi urmărite. Apoi, în celebra producție Bee Movie: povestea unei albine, din anul 2007, este cunoscută apariția lui Jerry Seinfeld – vocea sa este folosită pentru personajul animat Barry B. Benson.

Albinele pot avea un rol important în acțiune în multe filme și seriale. Cel mai recent exemplu este serialul Wednesday, comedie americană de groază, creată de Alfred Gough și Miles Millar, bazată pe Familia Addams. Filmat în România, primul sezon al serialului cu Jenna Ortega ne aduce în anumite secvențe și albinele crescute la Academia Nevermore.

Despre albine poate fi vorba și în jocuri video precum Bee Factory! sau Bee Simulator. Până și la sloturi există titluri legate de albine. Cel mai cunoscut joc de sloturi din această categorie este Great Queen Bee, lansat în anul 2016 de către CT Gaming, disponibil și pe platforma de casino online NetBet.

Rowan Atkinson, asociat inevitabil cu rolurile de comedie

Actor și comic britanic, Rowan Atkinson împlinește 68 de ani pe data de 6 ianuarie 2023. În sondaje realizate în anii trecuți, a fost ales drept unul dintre cei mai amuzanți 50 actori din comedie britanică și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile. Printre cele mai cunoscute filme în care a apărut sunt producțiile Bean – O comedie dezastru (1999), Cursa nebunilor (2001), Vacanța lui Mr. Bean (2007) și seria Johnny English (2003 – 2018).

Mr. Bean

În ultima perioadă, pe platformele de streaming au apărut tot mai multe astfel de mini seriale precum Om vs. albină, despre care nu se știe dacă vor avea sa nu vreodată vreo continuare. În paralel, există o mulțime de seriale care lansează sezon după sezon, grație audiențelor foarte ridicate înregistrate la nivel global.

agentie SEO & promovare eficienta online