Echipamentul recomandat pentru ski: Iată ce trebuie să cumperi

644
Echipamentul recomandat pentru ski: Iată ce trebuie să cumperi
banner mobila la comanda suceava

În sezonul rece, sporturile de iarnă sunt printre principalele moduri în care te poți destinde. Mai mult decât atât, aspectul extrem al schiatului, pe care îl cunosc cei cu abilități avansate, îți poate sătura cu succes setea de adrenalină. Așadar, de ce să nu încerci chiar tu acest sport care îți deschide noi oportunități pentru concediile de iarnă? 

Înainte de a căuta costurile lecțiilor sau pârtiile potrivite, trebuie să te gândești la investiția într-un echipament cât mai bun. Îți prezentăm câteva detalii despre ce să iei în considerare și ce lucruri va trebui să cumperi înainte de a explora distracția la altitudine:

Ochelari

Ochelarii fac parte din piesele esențiale din echipamentul de ski, motiv pentru care pot fi menționați încă de la început. Aceștia te ajută să vezi cât mai clar indiferent de condițiile meteo, dar și să-ți protejezi ochii de razele UV și ninsoare, ploaie sau vânt. 

Nu poți înlocui ochelarii speciali cu cei obișnuiți, de soare, deoarece pentru a schia ai nevoie de cei care îți acoperă o mare parte din față. Acest lucru împiedică și razele dăunătoare UV să pătrundă în zona din jurul ochilor.

Alege ochelari de ski pentru femei și bărbați în funcție de condițiile în care vei schia. De exemplu, lentilele de calitate, care îți oferă vizibilitate maximă și înlătură efectul de strălucire (glare) sunt cele polarizate. 

De asemenea, și filtrele sau culorile ochelarilor se aleg în funcție de vremea pe care schiezi. Lentilele negre se poartă când soarele este foarte puternic pe pârtie, iar cele galbene dacă cerul este acoperit de nori.

Schiuri

Nu poți învăța să schiezi fără schiuri, așa că alegerea lor este primul pas spre întregirea echipamentului de care ai nevoie. Desigur, în timp ce iei lecțiile de început ai posibilitatea de a le închiria la prețuri accesibile, dar odată ce devii mai încrezător, merită să investești în echipamentul propriu.

Schiurile de pârtie sunt potrivite dacă vrei să faci plimbări la munte în concediu, deoarece acestea au o formă care încurajează stabilitatea și sunt înguste. Pentru cei care preferă aventura, schiurile Freeride și Freestyle sunt potrivite pentru a încerca diferite texturi de zăpadă, dar și trick-uri precum săriturile.

Vestimentație

Cel mai important aspect al vestimentației de ski este abordarea acesteia în straturi. Cu siguranță vrei să te simți cât mai confortabil și protejat, fără a simți frigul, chiar și în cele mai neprietenoase condiții. Schiatul pe ninsoare sau vânt îți poate aduce un plus de adrenalină, care te va ajuta să te distrezi alături de prieteni și să-ți testezi limitele.

Primul strat este cel care vine în contact direct cu pielea, iar articolele trebuie să fie cât mai mulate pe corp și din materiale sintetice care absorb transpirația, dar permit pielii să respire. Vei avea nevoie atât de bluze, cât și de pantaloni strâmți. 

Mai apoi, stratul intermediar este compus dintr-o bluză din fleece, care menține căldura corporală. 

Stratul exterior format din geacă și pantaloni sau salopetă are menirea de a te proteja de umiditate, așa că alege-le pe cele impermeabile și cu căptușeală. 

Ține cont de perioada anului în care vei schia și ce temperaturi se vor înregistra la altitudine. În timpul primăverii poți să renunți la stratul intermediar, odată ce vremea devine mai caldă.

Asigură-te că optezi pentru articole de calitate, atât în ceea ce privește accesoriile pentru ski, dar și vestimentația. Toate acestea îți oferă combinația ideală de siguranță și protecție, atât de importantă pentru a deveni un adevărat expert al sporturilor de iarnă.