De ce nu trebuie subestimat rolul ilustraţiilor în cărţi?

580
De ce nu trebuie subestimat rolul ilustraţiilor în cărţi?
banner mobila la comanda suceava

Copiii aud si afla multe informatii sofisticate despre tot ce ii inconjoara atunci cand parintii le citesc povesti cu imagini si ilustratii frumoase.

Copiii invata foarte multe cand parintii citesc carti cu ei de mai multe ori pe saptamana”, spun cercetatorii. Asadar, realizarea de studii folosind carti ilustrate si carti de povesti are implicatii importante pentru intelegerea modului in care copiii invata cu adevarat in viata lor de zi cu zi. De ce anume carti cu ilustratii de la Editura Univers Enciclopedic? Pentru ca ilustratiile ii fac pe copii sa inteleaga mai bine si le capteaza atentia.

De ce nu trebuie subestimat rolul ilustratiilor

Agentii de marketing le spun parintilor si educatorilor ca acele carti fara prea multe desene sunt mai educationale, iar cartile ilustrate sunt adesea respinse ca fiind doar pentru distractie. Ceea ce este total gresit. Un copil invata prin joc, iar in jocul lui, are nevoie de multa culoare. La fel se intampla si cand vine vorba de cartile de la Univers Enciclopedic. Cum sa invete un copil mic (vorbim aici de copii de varsta prescolara) dintr-o carte care lui nu ii este interesantsa pentru ca este toata gri? Citirea cartilor ilustrate oferite de o editura carti cu renume ii expune pe copii la informatii despre lume intr-un mod care le permite copiilor sa aplice cu usurinta aceste cunostinte intr-un mod mai larg. Aceasta este cheia invatarii.

De fapt, ce este o ilustratie?

Aceasta este o imagine care isi propune sa transmita atmosfera naratiunii in fictiune si poezie, sa vizualizeze personajele, sau sa demonstreze cititorului obiectele descrise, daca vorbim de literatura tehnica.

Daca se refera la text, o ilustratie il completeaza, spune o poveste sau indeplineste o alta sarcina. Doar o imagine nu este o ilustrare, ea are nevoie de un text (in cazul de fata o poveste pentru copii) pe care sa-l completeze.

Astfel, ilustrarea cartii este un element foarte important pentru dezvoltarea gandirii creative la copii. Un copil mic are nevoie de hrana pentru minte, dar in acelasi timp stralucitor si ademenitor, inca nu isi poate imagina personajele si evenimentele descrise in detaliu, iar imaginile luminoase de inalta calitate il ajuta sa-si hraneasca si sa-si dezvolte imaginatia.

Citeste carti frumos ilustrate si bucura-te de o copilarie colorata alaturi de puiul tau!

agentie SEO & promovare eficienta online