De ce aspecte trebuie să ții cont când alegi o geantă de umăr?

659
De ce aspecte trebuie să ții cont când alegi o geantă de umăr?
banner mobila la comanda suceava

Geanta este mai mult decât un accesoriu practic, în care îți poți transporta obiectele personale. O geantă de umăr este acel element care poate scoate din anonimat orice ținută și care îți poate pune în valoare silueta, mult mai bine decât o pereche de pantofi. Așa că atunci când îți alegi o geantă nouă de umăr, iată care ar fi aspectele de care ar trebui să ții cont, pentru a opta pentru modelul perfect.

Ține cont de stilul tău personal

Întotdeauna vei găsi o mulțime de modele de genți de umăr, însă este important să o alegi pe cea potrivită stilului tău. Dacă ești adepta unui stil vestimentar elegant, te poți orienta către un model de geantă de mici dimensiuni, sau către una de tip plic, cu o curea subțire din piele. În schimb, dacă ești o fire sportivă și dinamică, și ai un stil casual, poate că o geantă de umăr mai încăpătoare ar putea fi o alegere potrivită. Iar dacă ai un stil rebel, boho-chic, poți opta pentru un model de geantă de umăr hand-made, cu picturi manuale sau diverse modele tradiționale.

Optează pentru o culoare potrivită

Poate că o geantă viu colorată îți va atrage mult mai ușor atenția în orice vitrină, însă este important să te gândești înainte de a o achiziționa dacă ai piesele potrivite în garderobă, pentru o asortare reușită. O geantă galbenă sau roz ar scoate din anonimat orice ținută, însă, îți recomandăm să te orientezi către o nuanță neutră, astfel încât să poți purta acea geantă cu mai multe ținute. Cea mai simplă metodă ar fi să alegi o geantă care poate fi ușor de asortat cu pantofii și curelele pe care le ai deja acasă.

Alege un material de calitate

Gențile de umăr sunt cel mai practic model, așa că sunt destinate pentru o purtare zilnică. Tocmai de aceea este esențial să alegi o geantă confecționată dintr-un material rezistent, care să nu se zgârie sau să tocească după câteva purtări, cum ar fi modelele de genți din piele de umăr de la Anna Cori. De asemenea, poți opta pentru o geantă din bumbac, pânză, sau piele întoarsă – aceste materiale fiind cele mai bune opțiuni pentru utilizările zilnice.

Evită modelele din imitație de piele, sau cele acoperite cu paiete, sclipici sau mărgele, pentru că după câteva purtări există riscul ca geanta ta să se deterioreze.

Ține cont de proporțiile corpului tău

O geantă de umăr trebuie să atârne până la șold sau până la mijlocul taliei, așa că atunci când alegi un astfel de model ar trebui să îl probezi în magazin. Dacă ești o persoană înaltă, ar trebui să ții cont de proporțiile corpului tău, pentru a alege o geantă cu o curea reglabilă, astfel încât să îi poți modifica lungimea mult mai ușor. De asemenea, femeile înalte și subțiri ar trebui să opteze pentru genți de dimensiuni medii sau mari, dar și pentru modele de genți rotunde.

În schimb, femeile scunde pot părea mai înalte atunci când aleg să poarte genți de umăr de dimensiuni mici, iar cel mai potrivit model pentru ele este cel în formă dreptunghiulară.

O geantă mai scurtă îți va pune întotdeauna bustul în evidență și îl va face să pară mai mare, în timp ce gențile mai lungi, vor atrage atenția în zona taliei.

Așadar, atunci când alegi o geantă de umăr ar trebui să ții cont de toate aceste aspecte, astfel încât să investești într-un accesoriu care să ți se potrivească și pe care să îl poți purta cu drag. Gândește-te întotdeauna unde vei purta geanta pe care ți-o dorești, cu ce fel de haine o vei asorta și care este bugetul în care vrei să te încadrezi. În acest fel îți va fi mult mai ușor să achiziționezi geanta de umăr potrivită nevoilor tale.