Cum să organizezi o petrecere restrânsă de botez: 5 sfaturi

928
Cum să organizezi o petrecere restrânsă de botez: 5 sfaturi
banner mobila la comanda suceava

Creștinarea copilului este unul dintre cele mai importante evenimente pentru orice familie, botezul fiind un motiv de sărbătoare și de reuniune cu cei dragi. Pe lângă slujba de creștinare, botezul este urmat întotdeauna și de o masă în familie, la care sunt invitați prietenii apropiați și rudele.

Deși există multe familii care preferă botezurile cu mulți invitați, există și părinți care preferă să sărbătorească acest lucru într-un mediu mai restrâns, doar alături de cei apropiați. Un astfel de botez poate fi o soluție ideală, mai ales pentru familiile care au un buget restrâns.

Iar dacă vrei să te bucuri de o petrecere reușită, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să organizezi cel mai frumos botez, chiar și într-o variantă restrânsă.

Alege o locație

Dacă ai un apartament mic și vrei să inviți mai mult de 10 persoane, atunci ar fi ideal să optezi pentru un restaurant sau o terasă, unde să poți rezerva câteva mese. De asemenea, poți organiza un botez restrâns și într-o grădină sau într-o livadă, dacă ai la dispoziție o curte generoasă, unde poți amplasa câteva mese, scaune și decorațiuni, mai ales dacă temperaturile de afară sunt prietenoase.

În cazul în care îți dorești să organizezi botezul acasă, ar fi ideal să organizezi spațiul din interior, astfel încât invitații tăi să aibă loc suficient pentru a socializa. Renunță la ideea unei mese lungi cu multe scaune, și optează pentru un bufet suedez. 

Pregătește invitațiile

Fiind vorba de un eveniment atât de special, ar fi ideal să iei în calcul și detaliile mărunte, cum ar fi alegerea invitaților. Cine îți dorești să îți fie aproape în această zi atât de importantă? Gândește-te bine și pregătește o listă cât mai restrânsă, doar cu persoanele importante din viața ta.

După ce ai organizat lista de invitați, poți pregăti și invitațiile pentru aceștia. Iar acum poți opta pentru o variantă creativă și plină de culoare, alegând unul dintre modelele de invitații pentru nuntă și botez de la Indigo. 

Stabilește un meniu

Dacă îți dorești ca invitații tăi să se simtă bine este important să le pregătești un meniu delicios, foarte bine ales. Ține minte că meniul poate fi adaptat și în funcție de locația aleasă pentru petrecere. Dacă organizezi botezul într-o grădină, poți face un grătar pentru invitații tăi, iar dacă alegi un restaurant la malul mării, poți alege un meniu pescăresc. Este necesar să ții cont și de invitații vegetarieni, așa că poți pregăti pentru ei câteva gustări delicioase, pe bază de legume. Iar de la un botez nu ar trebui să lipsească un candy bar cu brioșe, acadele, tarte și multe alte deserturi colorate.

Alege decorațiunile

Pentru un botez restrâns poți alege doar câteva decorațiuni care să ofere un plus de culoare locației. Baloanele ar trebui să fie primele pe listă, mai ales dacă vei avea printre invitați și familii cu copii. De asemenea, poți opta pentru câteva aranjamente florale și lumânări, sau ghirlande festive.

Organizează momente distractive

Botezul este un moment care ar trebui să aducă fericire în viața oricărei familii, așa că de la un astfel de eveniment nu ar trebui să lipsească momentele vesele. Poți pregăti un playlist cu muzică pentru toate gusturile, sau poți ruga un prieten să preia rolul de DJ la petrecere. De asemenea, poți invita un fotograf care să surprindă cele mai frumoase cadre cu bebelușul, dar și cu invitații tăi, folosind chiar și recuzită – ochelari, pălării, costume, etc.

Așadar, organizarea unui botez poate fi o adevărată provocare pentru mulți părinți, însă, dacă îți organizezi bugetul și ții cont de pașii pe care ți i-am recomandat, vei reuși să organizezi o petrecere inedită pentru cei dragi. Este important să te relaxezi și să te bucuri de aceste momente din plin.