Ce presupune stilul clasic și cum îți amenajezi astfel locuința

535
Ce presupune stilul clasic și cum îți amenajezi astfel locuința
banner mobila la comanda suceava

Deopotrivă elegant și confortabil, stilul clasic a ajuns să fie o sursă de inspirație pentru diferite tipuri de amenajări. Acest stil presupune rafinament și adună laolaltă elemente foarte elegante și accesorii care împreună formează o imagine de ansamblu reconfortantă și plină de căldură. Iată cum îți poți amenaja locuința conform principiilor stilului clasic și ce elemente poți folosi în acest proces. 

Alege mobilă de calitate și accesorii rafinate

Așa cum un costum sau o cămașă necesită elemente și accesorii care să scoată ținuta din anonimat, așa și mobilierul are nevoie de ceva care să-l facă să strălucească. Și nu neapărat la propriu. Poți folosi în acest scop butoni pentru mobila pe concris.ro, acele mânere deosebit de frumoase care schimbă în totalitate aspectul mobilierului tău. Butonii sunt elemente care împreună cu detaliile de execuție a mobilierului pot conferi o imagine mult mai elegantă casei tale. De aceea, nu ar trebui să excluzi importanța accesoriilor în definirea unui stil atât de pretențios așa cum este stilul clasic. Mobilierul trebuie să fie calitativ, lipsit de imperfecțiuni, iar la nivel de culoare se preferă nuanțele de maro, wenge și bej.

Pardoseli din lemn

Stilul clasic emană nu doar eleganță ci și căldură, așa că la nivelul pardoselii ar trebui să iei în calcul toate variantele care includ lemnul. Parchetul din lemn masiv, dublu sau triplustratificat ori chiar cel laminat pot constitui variante deosebit de avantajoase pentru o amenajare de calitate. În plus, pentru un plus de căldură poți instala și un sistem de încălzire în pardoseală, însă trebuie să ai în vedere faptul că acesta nu va putea fi folosit în combinație cu pardoselile laminate. 

Obține căldură prin covoare 

Spre deosebire de stilul contemporan sau de stilul scandinav, stilul clasic implică folosirea covoarelor pentru a proteja pardoseala și pentru a oferi o puternică senzație de căldură. Covoarele sunt și excelente accesorii, deoarece acestea pot contribui foarte mult la aspectul total al amenajării. 

Folosește canapele, fotolii și colțare

Fotoliile și canapelele sunt o expresie a rafinamentului, iar acestea s-au păstrat ca elemente de amenajare până în prezent. Fie că optezi pentru canapele din piele, maro sau negre sau pentru unele din materiale textile, aceste elemente aduc un plus de rafinament oricărei încăperi. 

Nu uita de simetrie

Ai observat vreodată că persoanele care au fața simetrică tind să fie mai plăcute decât altele? Exact același lucru se întâmplă și în cazul amenajărilor interioare, pentru că simetria face totul mai frumos. 

Atunci când amenajezi locuința și așezi anumite obiecte sau decorațiuni trebuie să ai în vedere amplasarea lor cât mai simetric. Stilul clasic se axează destul de mult pe ideea de a folosi elemente similare, în număr par, dispuse în anumite puncte ale camerei, așa că vei putea respecta acest criteriu al simetriei, fără prea multe probleme. 

Amplasează corpuri de iluminat elegante

Stilul clasic impune folosirea liniilor feminine și implicit a corpurilor de iluminat cu trăsături cât mai elegante. Candelabrele și lustrele sunt o soluție excelentă de amenajare a spațiilor, așa că poți opta pentru aceste elemente dacă vrei ca locuința ta să respecte cât mai mult din cerințele stilului clasic. Folosește lumină caldă și în cazul iluminării punctuale, a unor anumite zone, utilizează aplice sau lampadare, care să creeze un spațiu intim și elegant.

O bibliotecă face minuni

Una dintre caracteristicile de bază a stilului clasic este folosirea unei biblioteci. Pline de cărți pe care se observă trecerea timpului, bibliotecile sunt o variantă excelentă pentru a scoate în evidență frumusețea și eleganța stilului clasic. 

Clasicul stă la baza multor idei de amenajare moderne, ceea ce înseamnă că acest stil nu se va estompa niciodată. Dacă vrei să îți amenajezi locuința într-un mod cât mai elegant, în concordanță cu trăsăturile stilului clasic, ia în calcul ideile de mai sus și bucură-te de un cămin cu adevărat fabulos.