Broderia – arta străveche care continuă să prospere

608
Broderia – arta străveche care continuă să prospere
banner mobila la comanda suceava

Acest meșteșug practicat și dezvoltat în diferite culturi din întreaga lume oferă pieselor un aspect unic și artistic, încă din antichitate, când era privit ca un semn de bogăție, accesibil doar persoanelor din clasa superioară. Decorarea textilelor a început să evolueze odată cu deprinderea omului de a folosi acul și ața, prima fază care a dus la înfrumusețarea țesăturilor prin coasere pornind de la necesitatea întăririi anumitor bucăți de material sau îmbinări.

În Europa folosirea acestei metode de împodobire a început să crească după anul 1000, broderia fiind utilizată pentru a adăuga ornamente articolelor de îmbrăcăminte în principal, dar și altor elemente precum lenjerii de pat, perdele, fețe de masă sau tapițerii de mobilier. Deoarece această activitate necesita mult timp și măiestrie, fiecare bucățică de cusătură frumoasă creștea valoarea obiectului respectiv.

Intențiile broderiei

Această deprindere a fost utilizată, încă de la început, în două mari scopuri. Primul, bineînțeles, este cel decorativ, iar celălalt este unul practic, de marcare a lucrurilor. Notarea inițialelor sau cifrelor pe cearșafuri, fețe de masă sau șervețele de bucătărie ajutau menajerele să le diferențieze și să le identifice proprietarii cu ușurință. În ziua de azi, hotelurile, restaurantele, saloanele de înfrumusețare sau alte grupări, care vor să inspire încredere și eleganță, aleg să-și personalizeze obiectele cu ajutorul broderiei.

Avantajele alegerii decorațiunilor prin coasere

Brodarea este o tehnică care folosește la bază acul și ațe colorate, pentru împodobirea țesăturilor. Rezultatul este unul de durată, datorită faptului că modelul este legat de piesă prin multe fire, nu doar adăugat pe deasupra, ca în cazul imprimărilor. Un alt element de ținut minte în situația alegerii acestei metode este faptul că efectul final este unul texturat și în relief, fermecător nu doar prin aspect, ci și prin atingere.

Dăinuie în continuare mândrețea broderiei

Fiind o formă de artă încântătoare, apreciată de publicul larg, acest meșteșug a evoluat împreună cu industria textilă. În anii 1800 au început să apară primele mașini de brodat, iar acum există aparate computerizate, cu ajutorul cărora îți poți transpune modelele proprii pe material, în doar câteva minute, indiferent de complexitatea acestora. Datorită tehnologiei moderne, în ziua de azi această formă de împodobire este mai accesibilă, oricine având posibilitatea de a se bucura de țesături frumos decorate.

Broderie computerizată personalizată

După cum bine știm, lucrurile personalizate au un anumit farmec, acestea te fac să te simți într-un fel special și îți dau o stare de bine. Atunci când folosești această artă antică pentru afacerea ta, rezultatele vor fi pe măsură. Particularizarea îmbrăcămintei personalului, precum și a altor elemente utilizate, ajută la dezvoltarea activității tale. Limarom este echipa pricepută și calificată pentru a te ajuta în atingerea obiectivelor tale.

La noi pe site vei găsi o gamă variată de produse, indiferent de domeniul tău de activitate, fie că ai nevoie de salopete pentru un service auto, uniforme pentru personal medical, ecusoane sau pur și simplu tricouri, șepci ori pantaloni.

Cusăturile sunt realizate prin metode ultramoderne, cu ajutorul mașinilor computerizate. Practic, se introduce designul dorit în calculator iar aparatul va realiza proiectul rapid și ușor. Obiectul astfel obținut este unul de înaltă calitate, cu îmbinări de culori și cusături perfecte, greu de egalat prin lucrul manual.

Grijă pentru toți doritorii

La Limarom dorim să ne satisfacem clienții din toate punctele de vedere, motiv pentru care pe lângă broderia clasică, punem la dispoziție tehnica 3D și cea în degrade, pentru efecte artistice demne de admirația oricui. Atelierul Limarom oferă produse de valoare la prețuri accesibile, pentru toate buzunarele, atât pentru clienți români cât și din străinătate, pentru mici afaceri de familie sau branduri cu renume pe plan mondial.