Tratamentul simptomelor ADHD: Terapii alternative

468
Tratamentul simptomelor ADHD: Terapii alternative
banner mobila la comanda suceava

Tratamentul pentru simptomele ADHD poate fi reprezentat de mai multe tipuri de abordări, unele persoane luând în calcul și terapiile alternative sau complementare. Pentru a determina corect modul de abordare este important ca pacientul să fie consultat de un specialist care să determine exact modul în care se poate trata ADHD-ul cu rezultate vizibile.

Neurofeedback Plus – un tratament optim pentru simptomele ADHD

Neurofeedback-ul reprezintă un tratament pentru simptomele ADHD care dă rezultate. Această metodă tratează tulburările pentru ADHD, fără folosirea medicamentelor și doar prin redirecționarea feebackului pozitiv asupra undelor cerebrale responsabile din aria creierului.

Astfel, creierul va învăța să reprime sau să genereze anumite activități. Concentrarea și comportamentul general al pacienților vor fi îmbunătățite progresiv și după fiecare ședință, pacienții vor simți că este mult mai ușor să fie atenți și să învețe anumite lucruri pe care înainte nu reușeau să se concentreze.

Această tehnică folosită pentru tratament este aplicată cu succes de mai bine de 10 ani în medii clinice, într-o formă simplificată. În prezent, s-a trecut la forme complexe, fiind o metodă bazată pe dovezi.

Cum decurge această terapie?

Pentru a fi ameliorate simptomele specifice ADHD în cazul copiilor se vor parcurge 4 pași simpli alături de specialiști. În primul rând copilul va face o investigație Brain Map cu ajutorul căreia va descoperi care sunt regiunile cerebrale afectate de ADHD. Ulterior, își va da seama cum se vor adapta ședințele de terapie.

Pe baza acestor rezultate, se va primi și un plan de tratament personalizat conform cu unicitatea creierului pacientului. Acest plan trebuie să fie respectat cu strictețe iar copilul trebuie să vină la ședințe periodice pentru antrenament cerebral asistat de un specialist.

Copilul va duce astfel o viață mult mai liniștită și mai calitativă, găsind mai ușor să se adpateze și să se concentreze pe activități.

Neurofeedback-ul funcționează și pentru adulți

Adulții cu ADHD pot avea simptome diminuate, însă lipsa de concentrare și de atenție poate afecta performanța la locul de muncă, relațiile pe care pacientul le are în societate și posibilitatea acestuia de a dobândi noi abilități.

Cei care se regăsesc în astfel de situații pot lua în calcul terapia neurofeedback deoarece rezultatele obținute sunt excelente. După ce este parcurs planul personalizat, pacientul va trata ADHD-ul ușor și se va bucura de capacitatea sa de concentrare îmbunătățită și de mai bune performanțe atât în carieră cât și în activitățile de zi cu zi.

agentie SEO & promovare eficienta online