Cum alegi o cutie cu flori potrivită atunci când vrei să faci un cadou special?

826
Cum alegi o cutie cu flori potrivită atunci când vrei să faci un cadou special?
banner mobila la comanda suceava

Florile reprezintă o metodă ideală de a-ți arăta afecțiunea pentru cei dragi, dar și pentru a le face mici bucurii, indiferent de ocazie. În prezent, te poți bucura de o gamă variată de cutii cu flori. Acestea sunt ambalate într-o cutie, se mențin proaspete mai mult timp și au un preț avantajos.

Totuși, cum alegi o cutie potrivită cu flori, atunci când vrei să oferi cuiva un cadou special? Iată ce să ai în vedere, pentru o surpriză minunată!

Ține cont de ocazie

Comandă cutii cu flori de pe Floria.ro, dar ține cont de ocazia pe care o sărbătorești. De exemplu, dacă mergi la prima întâlnire și nu știi ce flori să oferi doamnei sau domnișoarei pe care o vezi, ai nevoie de o cutie cu flori care să reprezinte visele și emoțiile unui nou început.

Pentru că la prima întâlnire nu cunoști încă bine o persoană, îi poți dărui flori comune, precum liliacul, dacă este sezonul lui, dar și minirosa sau lisianthus, o floare delicată, de o frumusețe aparte. Florile în nuanțe de roz, mov sau oranj definesc optimismul și dorința de a cunoaște pe cineva.

La o zi de naștere, alege flori rafinate sau trandafiri, în nuanțe de roșu, alb sau roz pastel. De Ziua Mamei, oferă o cutie cu flori de gerberă sau dianthus, foarte rezistente. În cazul colegelor de muncă, evită florile cu o încărcătură emoțională, precum trandafirii roșii și alege orice cutie cu flori plăcută din punct de vedere estetic.

Ai în vedere preferințele persoanei

Uneori, este chiar ușor să alegi o cutie cu flori pentru o persoană specială din viața ta. Însă trebuie să ții cont de un lucru esențial: preferințele sale în materie de flori. Dacă știi deja că îi plac trandafirii sau orhideele și nu îi sunt pe plac alte flori, ar fi bine să te rezumi la prima categorie.

În această situație, îi poți cumpăra o cutie cu trandafiri și orhidee, care o va încânta peste măsură! Dacă nu știi ce flori îi sunt pe plac unei femei, încearcă să afli această informație de la rude sau de la cele mai bune prietene. Astfel, te asiguri că nu vei da greș.

Gândește-te la ceea ce vrei să transmiți

Când ești în căutarea unei cutii cu flori, ar fi bine să fii atent și la ceea ce vrei să transmiți. Știm că trandafirii semnifică iubirea intimă și pasională, așa că nu sunt potriviți pentru simple cunoștințe. Lalelele reprezintă, la rândul lor, simboluri ale iubirii eterne, în timp ce gerbera simbolizează iubirea de adevăr și afecțiunea.

Un maestru florar îți poate spune și că hortensia este o floare ideală pentru recunoștința și afecțiunea pe care le porți cuiva sau că liliacul violet redă emoția primei iubiri. Dacă știi simbolistica unei flori, vei aduce multă emoție în viața cuiva.

Ia în calcul și anotimpul

Totodată, trebuie să ai în vedere și anotimpul în care te afli, înainte să cauți o cutie cu flori potrivită pentru cineva special. De exemplu, poate ești interesat de florile ideale pentru sezonul cald, mai ales că vara este anotimpul florilor și al numeroaselor evenimente speciale, fie că vorbim despre nunți sau botezuri. Iată câteva idei!

  • Cutii cu floarea soarelui, pe care le poți oferi iubitei tale sau fiicei tale. Această floare se asociază cu naturalețe și bucurie.
  • Cutii cu bujori. Aceste flori elegante pot fi oferite la zile de naștere care au loc în mai, iunie și iulie, dar și de onomastica mamei sau surorii tale.
  • Cutii cu hortensii. Această floare nu se găsește doar vara, deși este specifică acestui sezon. Pot fi oferite la aniversări, dar și colaboratorilor sau colegilor de muncă, datorită eleganței și prestanței acestor flori.
  • Cutii cu dalii. Sunt rafinate, iar aceste flori reprezintă un cadou perfect pentru aniversări de căsătorie sau petreceri de logodnă.

Alege gama potrivita de culori

În final, merită să cunoști și semnificația culorilor când vrei să alegi cutiile cu flori. Astfel, roșul înseamnă energie, pasiune și dorință, în timp ce portocaliul este asociat cu entuziasmul și energia.

Mai mult, florile galbene întruchipează iubirea și speranța, în timp ce florile violet reprezintă succes și mândrie. După cum știi, florile albe sunt simbol al inocenței și purității.

Ai în vedere aceste sfaturi și optează pentru cutia cu  flori perfectă!