Ce este conținutul interactiv pe streaming și cum se poate folosi

584
Ce este conținutul interactiv pe streaming și cum se poate folosi
banner mobila la comanda suceava

Sectorul de entertainment vine cu tot mai multe inovații, pe măsură ce tehnologia permite accesul la asemenea facilități speciale. Cei de la Netflix, una dintre cele mai populare platforme de video streaming în România (concurenți ai celor de la HBO Max, Disney+ și Prime Video), lansează tot mai multe filme și seriale de tip conținut interactiv.

Utilizatorul de astfel de servicii nu mai este un simplu spectator, ci este implicat activ în desfășurarea producției. Există mai multe variante paralele de desfășurare a acțiunii, putându-se alege opțiunile preferate. Acest lucru se poate realiza printr-o simplă selecție, indiferent de dispozitivul utilizat pentru vizionare (de exemplu, în cazul televizorului, se poate acționa prin telecomandă).

Bandersnatch din seria Black Mirror și Cat Burglar sunt exemple de astfel conținut interactiv destinat adulților. Practic, platforma de servicii de video streaming propune seriale, filme sau programe de cultură generală în cadrul cărora utilizatorul controlează povestea, răspunde la întrebări și multe altele. Operatorul subliniază pe website-ul oficial faptul că unele programe interactive îți oferă opțiunea de a decide ce se întâmplă în continuare, iar altele se aseamănă mai mult cu concursuri de cultură generală.

Conținut interactiv și chiar jocuri – ofertă în permanentă dezvoltare

Conținutul interactiv pe streaming este ca un joc, căci ai parte de fire narative alternative, te joci de-a creatorul filmului. Vezi cum evoluează lucrurile ca în niște universuri paralele, unde fiecare decizie antrenează noi variante de desfășurare a acțiunii, ca în viața reală. Cei de la Netflix au introdus de curând chiar și jocuri gratuite propriu-zise. Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: Jocul, Card Blast, Teeter Up și Shooting Hoops sunt astfel de titluri, pentru utilizatorii de gadgeturi.

De altfel, pe segmentul de jocuri online, românii au parte pe internet de multe variante fără costuri ale unor jocuri video populare, până și sloturi consacrate la aparatele din sălile de jocuri offline. Un astfel de joc de păcănele merge jucat chiar gratuit, fara depunere la cazino online, dacă este folosit un portal de specialitate, axat pe conținut gratuit de tip demo, pentru simpla plăcere a divertismentului online fără riscuri asociate jocurilor de noroc.

Ce gadgeturi te pot ajuta să folosești conținutul interactiv pe streaming

Poți reda programele speciale interactive de pe Netflix pe majoritatea dispozitivelor mai noi, printre care dispozitive Smart TV, playere media de difuzare online, console de jocuri, browsere pe computer, telefoane smart și tablete cu sistem de operare Android, dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Conținutul interactiv oferă o perspectivă inedită asupra producției, cu elemente de amuzament și senzația diferită de a fi sub control maxim asupra acțiunii. De la privitul pasiv, se ajunge așadar la o implicare activă a privitorului, la un nivel neîntâlnit până acum.

Titluri de conținut interactiv disponibile și pentru publicul din România

Printre cele mai interesante titluri de conținut interactiv, merită amintit filmul Indestructibila Kimmy Schmidt: Kimmy vs. pastorul. Acesta este o continuare a serialului de succes tip sitcom original Unbreakable Kimmy Schmidt, cu Ellie Kemper în rolul principal. Filmul interactiv aduce un actor renumit în fața publicului, într-o ipostază inedită: Daniel Radcliffe li se alătură lui Ellie Kemper, Tituss Burgess și Jane Krakowski în aventura interactivă nominalizată la Emmy. Daniel Jacob Radcliffe este un actor britanic, cel mai bine cunoscut pentru interpretarea personajului Harry Potter din filmele cu același nume.

Alte exemple de titluri interactive ce pot fi vizionate pe streaming și în România sunt Tehnici esențiale de supraviețuire cu Ranveer Singh și Bear Grylls, Tehnici personale de supraviețuire: Amnezia, Ultimii copii de pe Pământ: Apocalipsa să trăiască!, Scapă de Gropar!, Minecraft: Modul narativ, Headspace: Relaxează-ți mintea sau Buddy Thunderstruck: Posibilități grămadă.