Avantajele jucăriilor Montessori pentru copii

459
Avantajele jucăriilor Montessori pentru copii
banner mobila la comanda suceava

Metoda Montessori este un mod unic de predare a copiilor, bazat pe peste 100 de ani de cercetări privind modul în care copiii învață cel mai bine. Această abordare este utilizată în mii de școli din întreaga lume și s-a demonstrat că ajută copiii să se dezvolte în 5 domenii cheie: intelectual, social, fizic, lingvistic și emoțional. O componentă cheie a abordării Montessori este utilizarea jucăriilor Montessori special concepute, care sunt colorate, durabile și captivante pentru bebeluși și copii mici.

Aceasta ajută bebelușii și copiii mici prin utilizarea de jucării Montessori care au fost concepute prin cercetare pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale acestora.

Filozofia Montessori încurajează plasarea jucăriilor la nivelul copilului, într-un mod organizat, încurajând în același timp libertatea de alegere în joacă. Separarea activităților în coșuri individuale și spațierea jucăriilor pentru ca fiecare jucărie să iasă în evidență le permite copiilor să aibă mai multe opțiuni în ceea ce privește tipul de muncă și de joacă în care se angajează.

Jucariile Montessori sunt jucarii simple, fabricate din lemn sau alte materiale naturale, fara lumini sau sunete si pot fi utilizate in mai multe scenarii si jocuri. De exemplu curcubeul Montessori sau cuburile din lemn sunt unele dintre cele mai appreciate jucarii Montessori datorita faptului ca sunt foarte versatile, iar cei mici se pot juca cu ele in multiple moduri.

Jucăriile Montessori sunt o modalitate excelentă de a stimula dezvoltarea micuțului dumneavoastră în timp ce se joacă. Oferindu-le jucării și activități care se potrivesc cu stadiul lor unic de dezvoltare, metodele Montessori stimulează automotivarea, independența și autodisciplina la copiii mici.

Materialele Montessori îi ajută pe copii să își exerseze independența, concentrarea și capacitatea de a lua decizii. Este, de asemenea, o influență pozitivă care îi învață cum să devină cât mai organizați și ordonați posibil.

Copiii învață prin joc. Un copil se va concentra asupra unei activități pentru o perioadă lungă de timp, stăpânind-o și învățând noi abilități pe măsură ce o face. Acest lucru implică atenție și concentrare, care sunt componente esențiale pentru dezvoltarea învățării.