44 de idei de cadouri pentru copii. Recomandări în funcție de vârstă

530
44 de idei de cadouri pentru copii
banner mobila la comanda suceava

Alegerea cadoului potrivit pentru un copil nu este întotdeauna o misiune simplă, mai ales atunci când nu tu ești părintele și nu cunoști prea bine preferințele acestuia. Poți evita ca acest proces să se transforme într-o bătaie de cap dacă ții cont de vârsta celui căruia îi este destinat cadoul. 

Mai jos vei găsi câteva recomandări pentru diferite categorii de vârstă care te vor ajuta să găsești cadoul potrivit. Fie că preferi să dăruiești jocuri educative pentru copii, fie că ai tendința să alegi cadouri practice, vei găsi cu siguranță cel puțin una sau două idei care să îți placă. 

Idei de cadouri pentru bebeluși 

Bebelușii nu vor putea folosi prea multe tipuri de jucării. Orientează-te spre unele viu colorate, care scot diverse sunete și le permit să experimente texturi diferite. Nici la capitolul ”cadouri practice” nu ai o paletă largă de opțiuni. Iată câteva recomandări: 

 1. Carusel mobil pentru pătuț
 2. Centru de activități 
 3. Zornăitoare 
 4. Păpuși sau animăluțe din pluș, moi, care pot fi spălate
 5. Jucării pentru dentiție 
 6. Mingi sau cuburi moi 
 7. Covoraș de joacă 
 8. Antemergător 
 9. Jucării interactive, cu lumini și sunete 
 10.  Set de jucării pentru baie 

Idei de cadouri pentru copiii între 1 și 3 ani

După vârsta de 1 an, copiii încep să devină conștienți de faptul că fiecare obiect are un anumit scop, să diferențieze culorile și formele, învață să țină un creion în mână și pot construi turnuri. Până la 3 ani vor învăța și cum să meargă pe tricicletă. 

Iată câteva idei de cadouri potrivite pentru această categorie de vârstă: 

 1. Minge 
 2. Jocuri de asociere și sortare  
 3. Cuburi de construit
 4. Tricicletă 
 5. Creioane cerate colorate potrivite pentru vârsta lor 
 6. Jucării ce pot fi trase sau împinse
 7. Instrumente muzicale simple (tobe, tamburină, maracas, xilofon etc.)
 8. Mașini de dimensiuni mari 
 9. Măsuță de joacă 
 10.  Jocuri de rol 

Idei de cadouri pentru copiii între 3 și 6 ani 

Preșcolarii stau foarte bine la capitolul imaginație. O simplă cutie poate deveni un castel pe care își vor petrece ore în șir apărându-l de balauri fioroși. De asemenea, la această vârstă devin mai interesați de jocuri complexe și de cele ce implică mai mulți participanți. 

Unul dintre cadourile de mai jos îi va încânta cu siguranță: 

 1. Jocuri de rol 
 2. Tricicletă, trotinetă sau bicicletă 
 3. Seturi de construcție 
 4. Păpuși sau figurine 
 5. Seturi de creație 
 6. Seturi de desen 
 7. Seturi de modelare
 8. Echipament pentru gimnastică, dans, fotbal etc., în funcție de interesele lor
 9. Decorațiuni pentru camera lor (o pernă cu personajele preferate, un afiș, fotografii, fotoliu personalizat, cort, o cutie pentru jucării etc.)
 10.  O căsuță de joacă. 

Idei de cadouri pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani  

După vârsta de 6 ani, copiii au deja preferințe clare și anumite pasiuni ce pot fi încurajate. Teoretic, asta înseamnă că este mai ușor să găsești un cadou potrivit. Practic, ar fi mai bine să încerci să afli ce vrea primească cel mic. 

Pe lista sa se va afla mai mult ca sigur si unul dintre obiectele de mai jos: 

 1. Jocuri de societate
 2. Instrumente muzicale 
 3. Accesorii pentru sportul preferat 
 4. Seturi de știință 
 5. Seturi de construcție 
 6. Bicicletă 
 7. Skateboard 
 8. Jocuri video 
 9. Ceas 
 10.  Trusă de machiaj 

Idei potrivite pentru orice vârstă 

Sunt câteva tipuri de cadouri pe care le poți dărui oricărui copil, indiferent de vârsta acestuia: 

 1. Cărți – de la cărticele senzoriale pentru bebeluși, la cărți de povești, de colorat, interactive sau de activități, vei găsi o variantă potrivită pentru orice vârstă. 
 2. Haine – copiii cresc foarte repede, așa că hainele noi vor fi întotdeauna un cadou util; asigură-te doar că alegi mărimea potrivită și ții cont de preferințele sale (culori, personaje preferate, stil).
 3. Animal de companie – sosirea unui nou tovarăș de joacă în casă îl va încânta pe orice copil, indiferent de vârstă; dacă nu ești tu părintele, cere acordul acestuia înainte de a face un astfel de cadou. 
 4. Puzzle-urile – există diferite tipuri de puzzle-uri, potrivite chiar și pentru copiii de vârste foarte mici. De exemplu, pentru un copil de 1 an poți alege un puzzle cu 2-3 piese de dimensiuni mari; pe măsură ce crește, numărul pieselor va crește, iar piesele vor avea dimensiuni tot mai mici. 

Un cadou va fi primit întotdeauna cu bucurie, în special dacă destinatarul este un copil. Contează mai puțin valoarea acestuia; simplul gest îi va încânta. Bineînțeles, jucăriile sunt pe primul loc pe lista lor de dorințe, dar se vor bucura oricând să primească și haine noi, de exemplu, dacă sunt alese cu gusturile lor în minte. 

Sugestiile de mai sus te vor ajuta să găsești un cadou potrivit. Dacă tot nu ești sigură ce ar trebui să cumperi, poți oricând să îl întrebi pe cel mic ce își dorește.

agentie SEO & promovare eficienta online