3 reguli de stil pentru ținutele de birou

440
3 reguli de stil pentru ținutele de birou
banner mobila la comanda suceava

Fustă sau pantaloni? Sandale cu toc sau fără? Rochie scurtă sau lungă? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care s-ar putea să ți le adresezi dimineața, atunci când îți alegi ținuta de birou. 

Hainele pe care le porți la serviciu reprezintă o modalitate de a-ți transmite profesionalismul, iar pentru a găsi în fiecare zi o ținută adecvată, poate deveni o provocare. Tocmai de aceea, ți-am pregătit 3 reguli de care să ții cont atunci când îți alegi outfitul de birou. 

  • Fustele și rochiile trebuie să aibă lungimea în zona genunchilor sau sub

Principiul de bază este că, dacă o rochie sau o fustă ți se pare că este prea scurtă, atunci cel mai probabil nu este potrivită pentru birou. Dacă nu ești sigură, genunchiul este un bun punct de reper. 

Lungimea fustei sau a rochiei trebuie să fie de cel mult 5 cm deasupra genunchiului pentru a fi considerată o ținută profesională pentru locul de muncă. Regulile specifice ale angajatorului pot anula acest sfat, iar proporțiile corpului unei persoane pot avea un rol important în alegerea unei piese vestimentare potrivite. 

Îmbrăcămintea office trebuie să fie elegantă, dar și confortabilă. Tocmai de aceea, secretul ținutelor de birou stă în alegerea pieselor de bază. Hainele evergreen te salvează în orice situație și pot fi combinate pentru a oferi fiecărei ținute un strop din personalitatea ta.  

Așadar, poți alege câteva modele de rochii office elegante, două fuste creion, cinci cămăși și două perechi de pantaloni clasici, împreună cu două-trei sacouri, iar garderoba ta office ar trebui să-ți ofere suficiente variante de ținute pentru fiecare zi de birou.

  • Evită ținutele în culori stridente

Atunci când te hotărăști cu ce să te îmbraci la serviciu, este foarte important să te concentrezi atât pe hainele elegante și frumoase pe care le ai în garderobă, cât și pe culorile vestimentației pe care o alegi. Este recomandat să eviți culorile și imprimeurile țipătoare, iar dacă îți place un articol vestimentar într-o culoare puternică, îl poți purta cu haine în culori neutre pentru un outfit echilibrat. 

Piesele în nuanțe neutre reprezintă o alegere excelentă pentru birou. Acestea se pot integra cu ușurință în combinații infinite de ținute, iar combinarea mai multor tonuri neutre îți poate conferi un aspect îngrijit și curat. 

O altă recomandare este să alegi haine în culori complementare. Folosirea cromaticii complementare este o modalitate sigură de a combina nuanțele fără să-ți faci griji cu privire la alăturări discordante sau care nu ți se potrivesc. Spre exemplu, o cămașă lila poate arăta incredibil cu pantaloni gri. 

  • Alege calitatea hainelor, nu cantitatea lor

Poartă articole de îmbrăcăminte fabricate cu grijă, care se potrivesc perfect și își păstrează forma și aspectul în timp. Achiziționarea hainelor de calitate îți permite să economisești bani, chiar dacă suma cheltuită inițial poate este mai mare. Motivul este calitatea înaltă a materialelor utilizate la fabricarea pieselor. 

În plus, pe lângă bani, vei putea economisi și timp. Similar cu ce am menționat mai sus, probabil că nu vei observa un efect imediat. Alegerea și cumpărarea articolelor de calitate îți poate lua timp, dar, pe termen mediu, nu va mai trebui să cauți piese noi atât de des. 

Cu aceste reguli de stil prestabilite, poți reuși să alegi ținute pentru birou fără prea mult efort. Optează pentru rochii și fuste cu o lungime medie sau lungă, piese vestimentare calitative și evită culorile stridente. În acest mod, te vei simți încrezătoare și te vei bucura de reflexia ta în oglindă înainte să ieși din casă.