Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord–est a ţării. Localitatea Slănic Moldova este aşezată în partea de sud-vest a judeţului Bacău, la altitudinea de 530 m, într-o mică depresiune acoperită de păduri de conifere, pe flancurile estice ale munţilor Nemira, ce fac parte din lanţul Trotuş – Oituz. Relieful înconjurător şi clima, ofertele de cazare şi evenimentele desfăşurate în zonă fac din Slănic Moldova o staţiune accesibilă şi plăcută în toate cele patru anotimpuri.
Printre atracţiile turistice cele mai importante din zonă se numără izvoarele de ape minerale din Slănic Moldova, traseul turistic “300 de scări”, Parcul central din Slănic Moldova, Cazinoul, Pârtia de schi Nemira, Cascada Slănicului, Salina Tg. Ocna cu biserica Sfânta Varvara şi Muzeul Sării, Mănăstirea “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” de pe Muntele Bolovanu, un loc de pelerinaj cu o puternică încărcătură spirituală.

Datorită frumuseţii zonei, izvoarelor tămăduitoare şi tradiţiei sale îndelungate în domeniul turismului, sunt astăzi multe unităţi de cazare în staţiunea Slănic Moldova, unele mai noi, altele mai vechi.
Căutând online cazare în Slănic Moldova mi-a atras atenţia o locaţie aparent nou deschisă (în decembrie 2021) cu o arhitectură total inedită, care nu părea deloc nouă.
Arhitectura locaţiei m-a atras să aflu mai multe şi aşa am descoperit o poveste incredibilă, care începe la 1910 şi va continua pentru mulţi ani de acum înainte, deoarece oferă turiştilor o poziţionare ideală chiar în centrul staţiunii şi un farmec aparte datorită atenţiei la detaliile din altă epocă.
Redeschis în decembrie 2021 după un proces de restaurare ce a durat 2 ani, grija pentru fiecare detaliu a păstrat intact aspectul elegant, distins şi cochet ce caracterizează vilele Pandrea a căror istorie specială începe în anul 1910.

Astfel, în 1910, Axente Pandrea, Preşedintele ‘Cercului comercial şi industrial’, ajutor de primar al oraşului Brăila, ctitor al noii biserici din Slănic Moldova distrusă în timpul primului război mondial, cumpără o vilă la Slănic Moldova, atras de frumuseţea locului. În 1912 ridică o vilă mult mai mare. Cele două clădiri ajung să fie prin dotări şi arhitectură cele mai luxoase vile din staţiune.
În perioada 1995-2020 în fostele vile Pandrea a funcţionat Centrul de Perfecţionare Bankpost. Pentru aceasta vilele au fost reabilitate şi modernizate, astfel unul din corpuri, fosta vilă Crinul, a fost reconstruit păstrând forma iniţială a clădirii istorice.
Familia Creţu, la 111 ani distanţă, a reintrodus vilele în circuitul turistic, astfel se deschide Hotelul Moldavia.

Hotelul MOLDAVIA modernizat a fost clasificat ca având 3 stele însă condiţiile de cazare, calitatea dotărilor şi farmecul locaţiei este unul care depăşeşte cu mult clasificarea. Poziţionarea perfectă a locaţiei asigură o privelişte de vis din fiecare cameră.
Camerele Hotelului MOLDAVIA*** oferă confort, intimitate și linişte astfel încât sejurul turiştilor să fie unul cât mai plăcut.
Hotelul oferă 3 posibilităţi de cazare:
- cameră dublă superioară
- cameră dublă/twin cu balcon
- cameră dublă/twin fără balcon.
Toate camerele au o suprafaţă aproximativ egală de 21 mp, sunt mobilate elegant în stil tradiţional clasic, cu un pat matrimonial dublu SAU două paturi single din lemn masiv, unele au balcon privat cu privelişte deosebită şi dimensiune generoasă. Fiecare cameră are propria baie cu duş.
FACILITĂŢI ÎN CAMERĂ:
- Acces gratuit la internet de mare viteză Wi-Fi
- TV LED HD de 32” (81 cm)
- Canale TV internaţionale
- Minibar
- Uscător de păr
- Birou / masă / oglindă machiaj
- Papuci hotelieri
- Linie telefonică internă
Hotelul oferă turiştilor micul dejun într-un salon restaurant cu o atmosferă deosebită, de epocă.

Recent a fost inaugurat restaurantul à la carte cu o terasă spaţioasă și priveliște deosebită asupra staţiunii Slănic Moldova.
Hotelul MOLDAVIA este a treia locaţie turistică a familiei Creţu. Mai sunt disponibile alte două locaţii ambele în Slănic Moldova: Casa Moldavia Best*** şi Vila Moldavia Class****.

