Știai că 25% dintre utilizatorii de smartphone-uri nu folosesc o husă de protecție? Probabil te întrebi de ce aceste persoane îndrăznețe își asumă atât de multe riscuri. Principalele motive invocate de ele sunt că acest tip de accesoriu face telefonul să pară mai voluminos, le place designul oficial al device-ului ori, pur și simplu, nu se tem că îl vor scăpa din mână. Deși toate acestea sunt de înțeles și au sens, experții avertizează că este riscant să îți lași mobilul în voia destinului.
Cu toate că smartphone-urile sunt din ce în ce mai rezistente și mai solide, specialișstii susțin că este nevoie de extra protecție. Argumentul principal este că o husă de calitate, care oferă o aderență bună, protejează ecranul, ferește ramele de zgârieturi, împiedică pătrunderea apei, a prafului, dar și deteriorarea telefonului în cazul unei lovituri severe. Și nu este vorba doar despre daunele pe care le poți vedea cu ochiul liber.
Probabil și ție ți se întâmplă, din când în când, să scapi telefonul din mână. Ei bine, șocul provocat de impactul cu o suprafață dură îți poate afecta și intern device-ul. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să îl îmbraci într-o husă premium, care va „absorbi” șocul, pentru a reduce la minumum deteriorarea. În plus, spun ei, aceasta nu ar trebui să lipsească dacă ești posesorul unui smartphone cu carcasa din sticlă curbată. Cei de la Lerato au o mulțime de accesorii pentru astfel de device-uri. Comandă direct de pe site una care îți va permite o prindere mai fermă a telefonului, împiedicând, astfel, alunecarea din mâini și bucură-te vreme îndelungată de investiția ta.
Cum alegi husa potrivită pentru smartphone?
Probabil și tu îți alegi carcasa în funcție de felul cum arată și omiți detalii importante, cum ar fi că anumite materiale din care acestea sunt confecționate pot face mai mult rău decât bine. Experții spun că, înainte de a alege o husă pentru telefonul tău, ar trebui să te asiguri că produsul respectiv face parte din categoria premium și că îți va proteja mobilul de eventualele șocurile la care ar putea fi expus. Află, în rândurile următoare, din ce materiale sunt confectionate cele mai problematice huse.
Una dintre cele mai mari neplăceri cu care cei care folosesc huse se confruntă este că acestea tind să provoace deteriorarea fizică a telefonului la impact, care ar putea strica bateria sau perturba funcționarea acestuia. În plus, unele carcase, precum cele din metal, s-ar putea îndoi în urma unei lovituri și, din această cauză, pot fi dificil de îndepărtat.
Cele din plastic de calitate îndoielnică pot împiedica răcirea mobilului, iar acest lucru duce la alte probleme: bateria se poate încălzi, exploda sau chiar emite radiații puternice.
De asemenea, există câteva modele de huse care blochează antenele telefonului, astfel că semnalul este greu de captat. Carcasele metalice sunt considerate, de regulă, vinovate pentru acest lucru.
În ciuda dezavantajelor pe care unele astfel de produse le au, pe piață se găsesc o mulțime de tipuri, realizate dintr-o varietate de materiale. Există carcase care au mai multe avantaje decât minusuri, în timp ce în cazul altora situația stă invers. Specialiștii spun că indicat este să te orientezi către un magazin de renume care comercializează accesorii pentru telefonul mobil și chiar să ceri părerea personalului, pentru a o găsi cea mai potrivită pentru tipul tău de mobil. Pe lângă aceasta, pentru a-ți proteja investiția, ei recomandă să aplici și o folie de protecție pe ecranul device-ului.