Îngrijirea pielii sensibile. Sfaturi și produse recomandate

1063
Îngrijirea pielii sensibile. Sfaturi și produse recomandate
banner mobila la comanda suceava

Pielea sensibilă poate fi o mare problemă, mai ales când vremea de afară nu este prietenoasă sau când trebuie să faci unele treburi prin casă, care implică utilizarea produselor de curățare. 

De cele mai multe ori, chiar și machiajul reprezintă o provocare, iar alegerea produselor potrivite de îngrijire devine esențială în lupta cu factorii care irită pielea. Astfel, află din rândurile următoare ce presupune îngrijirea pielii sensibile și ce poți face pentru a proteja cât mai bine o astfel de piele.

Ce presupune o piele sensibilă?

Pielea sensibilă nu este un diagnostic în sine, dar reprezintă o condiție dermatologică ce poate avea mai multe cauze posibile și tratamente aferente. Cu toate că nu poți vindeca în totalitate o piele sensibilă, poți, totuși, să ții seama de o serie de sfaturi care să te ajute să duci o viață lipsită de griji.

Pielea sensibilă poate fi descrisă prin manifestări subiective, cum ar fi senzațiile de arsură, mâncărime sau usturime, dar se manifestă și obiectiv, prin roșeață, uscăciune sau piele crăpată, cu tendința de descuamare. Astfel de neplăceri apar, din când în când, și la persoanele cu piele normală, însă cele cu o piele sensibilă se confruntă cu ele mai des, pentru perioade mai lungi de timp.

Cum ai grijă de pielea sensibilă?

O rutină corectă de îngrijire este esențială pentru ameliorarea simptomelor dermatologice. Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să fii în permanență atentă la etichetele produselor pe care le folosești, pentru a te asigura că au formule special concepute pentru o astfel de piele. 

De asemenea, nu doar produsele de îngrijire a corpului trebuie să aibă ingrediente blânde cu pielea, ci și detergenții și produsele de curățare, sau orice fel de substanțe care ajung în contact direct cu pielea ta. 

Spre exemplu, poți alege produse sanatoase de la Nera Plant pentru o îngrijire optimă, de la săpunuri, loțiuni și creme special concepute pentru protecția pielii tale, până la comprimate și extracte din plante, menite să te ajute din interior spre exterior.

Pentru hidratare și calmare, încearcă uleiurile vegetale naturale de la Mayam, pe care le poți aplica după duș sau în cazul în care vrei să masezi o anumită zonă de pe corp. Acestea conțin vitamine și substanțe nutritive pentru piele, care te vor ajuta în lupta cu roșeața, crăpăturile și senzațiile neplăcute de arsuri sau mâncărime.

Sfaturi pentru protejarea pielii sensibile

Exfolierea este un procedeu benefic pentru piele, deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte, însă dacă ai pielea sensibilă este bine să faci acest lucru mai rar, cu ingrediente blânde, care să nu irite epiderma. Preparatele homemade sunt eficiente și potrivite, zahărul sau zațul de cafea, împreună cu puțin ulei de cocos sau de măsline fiind tot ce ai nevoie pentru un exfoliant rapid.

Pe cât este posibil, evită expunerea îndelungată a pielii sensibile la frig, vânt, apă sau substanțe cu potențial iritant. Folosește întotdeauna geluri de duș, săpunuri și produse de îngrijire fără parfum sau alcool, cu pH neutru și cu efect hidratant. Spre exemplu, glicerina, uleiul din semințe de struguri sau extractul de lemn dulce sunt ingrediente benefice pentru pielea sensibilă.

Îngrijirea pielii sensibile este un proces continuu pe care trebuie să îl deprinzi și să îl transformi într-o rutină. Astfel, pielea ta va fi protejată, iar senzațiile de arsură, usturime sau mâncărime vor apărea mult mai rar.

Pizza Suceava