Deputatul Dumitru Mihalescul şi TNL Rădăuţi lansează campania caritabilă DONATHLON

612
Donathlon-Radauti
banner mobila la comanda suceava

Deputatul Dumitru Mihalescul împreună cu PNL Rădăuţi şi TNL Rădăuţi lansează campania caritabilă „Donathlon„. Miercuri pe data de 19 Decembrie 2018, începând cu ora 08:00 sunt invitaţi toţi cei care doresc să doneze sânge la punctul de recoltare sânge din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi.

Conform unor studii, sângele unui donator poate salva până la 3 vieți . Pe lângă aceste 3 vieți salvate, campania “ Donathlon – Donează din inimă pentru o inimă“ urmărește să ofere un sprijin altor 3 familii prin folosirea bonurilor de masă obținute în urma donării de sânge + donații în bani și electrocasnice din partea grupului Organizaţia PNL RădăuţiTNL Rădăuți și domnului deputat Dumitru Mihalescul.

Informaţii despre cele 3 familii ce vor fi ajutate:

  1. Simona Ungurean– o mămică ce își crește singură fetița în vârstă de 10 anișori. Simona de aproximativ 9 ani face dializă . Recent s-au strâns bănuții pentru operația de care ea are atât de multă nevoie, dar, din păcate, îngrijirile postoperatorii necesită alte cheltuieli .
  2. Bogdan Pânzariu în vârstă de 36 de ani, tatăl a doi băieței în vârstă de 6 respectiv 9 ani. Bogdan a suferit un AVC în luna Aprilie 2017 când a constatat că i-au fost furate niște bunuri. Momentan se reface printr-un program de kinetoterapie la domiciliu. Are de plătit o chirie lunară în valoare de 500 RON . Bogdan este un tătic ce își crește copiii, ajutat fiind doar de mama lui ( bunica copiilor ), singura lor sursă de venit fiind pensia bunicii în valoare de 840 ron și alocațiile copiilor .
  3. Istratoaie Veronica este o mamă ce își crește singură cei doi copii: o fetiță în vârstă de 5 ani și un băiat în vârstă de 20 de ani. Singurul venit al familiei este salariul mamei . Aceștia locuiesc într-o locuință socială oferită de către stat .

 Pentru a deveni donator de sange trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
– greutate peste 50 kg;
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg;
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
– sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

 Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

– hepatită (de orice tip);
– TBC;
– sifilis;
– malarie;
– epilepsie si alte boli neurologice;
– boli psihice;
– bruceloză;
– ulcer;
– diabet zaharat;
– boli de inimă;
– boli de piele: psoriazis, vitiligo;
– miopie forte peste (-) 6 dioptrii;
– cancer.

 Înainte de a dona:

  • Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe;
  • Nu fumati înainte şi după donare cu o oră;
  • De asemenea veniti la donare , odihnit si nu dupa o noapte pierduta la serviciu sau in fata calculatorului !

 Recomandări după donarea de sange:

  • repaus in sala de asteptare 15-30 minute (este foarte important repausul post donare pentru a evita lipotimia pe scari , pe holuri si ranirea donatorului);
  • evitarea în urmatoarele 12 ore a efortlui fizic intens, conducerea autovehiculelor, consumul de alcool, fumatul imediat;
  • se recomanda multe lichide; iar regimul alimentar va fi bogat în proteine animale (oua, carne).

Drepturile donatorilor:

Dupa fiecare donare de sange beneficiati de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzima hepatica).

agentie SEO & promovare eficienta online