De ce ți se refuză creditul? Află de aici ce trebuie să faci pentru a primi aprobarea dorită!

478
Credite
banner mobila la comanda suceava

Dacă cererea ta de împrumut este refuzată, este posibil să nu știi unde să te adresezi sau ce să faci în continuare. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înțelegi de ce ai fost refuzat, cât timp trebuie să aștepți înainte de a aplica din nou și ce pași poți face chiar acum pentru a nu fi refuzat din nou. 

Această metodă se aplică oricărui tip de împrumut pe care îl poți solicita, inclusiv împrumuturi pentru locuințe, personale (auto, imobiliare) sau împrumuturi de afaceri. Există mai multe motive pentru care îți este refuzat un credit, însă  trebuie să identifici toți factorii care au dus la acest lucru. 

Iată câțiva pași pe care trebuie să-i faci înainte de a reaplica – Cele mai frecvente motive pentru care creditele sunt refuzate:

Analizează situația! Află de ce cererea ta de împrumut nu a fost aprobată. În general, creditorii sunt bucuroși să îți ofere o explicație și le poți cere să furnizeze anumite informații, astfel încât să nu existe niciun motiv pe care să nu îl înțelegi.

Istoricul creditelor: creditorii se uită la istoricul împrumuturilor tale, de obicei sub forma unui scor de credit, atunci când soliciți unul. Ei vor să vadă un istoric solid al împrumuturilor și rambursării lor. Cu toate acestea, dacă se observă că nu ai fost constant în plata creditelor, vei avea un scor mic și o șansă mai mare de a fi refuzat. În aceste cazuri, există credite pentru rău platnici pe care le poți solicita.

Dacă ești refuzat din acest motiv, creditorul este obligat să furnizeze o notificare de acțiune adversă, explicând faptul că istoricul creditului tău este cauza refuzului, oferind un motiv precum împrumuturi neplătite sau prea multe solicitări și explicând anumite drepturi pe care le ai. Notificarea ar trebui să conțină modul în care poți vedea rapoartele de credit, de multe ori gratuit. Vestea bună este că îți poți îmbunătăți scorul de credit.

Venit insuficient: creditorii vor să vadă că îți permiți returnarea creditului și că situația ta financiară nu este instabilă. Cu unele împrumuturi, cum ar fi cele pentru locuințe, creditorii sunt obligați prin lege să calculeze capacitatea de a rambursa.

Majoritatea creditorilor folosesc un raport datorie / venit pentru a vedea dacă poți gestiona plățile la aprobarea împrumutului. Ei compară cât câștigi în fiecare lună cu cât cheltuiești pentru rambursarea datoriei, asumându-ți plăți minime. Cererile se resping dacă se stabilește faptul că nu îți poți permite returnarea completă a banilor.

Alte probleme: Ocazional, vei fi refuzat din alte motive. De exemplu, uneori, împrumuturile ipotecare nu sunt oferite, deoarece o evaluare nu a fost suficient de mare pentru a justifica dimensiunea împrumutului. Atunci când se solicită împrumuturi pentru întreprinderile mici, creditorii se uită adesea la creditul personal al proprietarului afacerii. Cu excepția cazului în care proprietarii de afaceri angajează active personale ca garanții sau afacerea este bine stabilită, șansele de a obține aprobarea sunt reduse.

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când aplici pentru un credit. În orice situație, există soluții pe care să le folosești pentru a-ți rezolva problemele.

agentie SEO & promovare eficienta online