Spălatul hainelor nu mai este de multă vreme o problemă, de când a fost inventată mașina automată. Același lucru îl vei putea spune și despre uscarea lor, după ce vei realiza de ce merită să investești într-un uscător de rufe. Tehnologiile de ultimă generație îți permit să ai curate și perfect uscate piesele vestimentare preferate, lenjeriile de pat, prosoapele sau alte țesături din casa ta.
Mai jos vei găsi 5 motive pentru care merită să investești într-un uscător de rufe:
Uscătorul de rufe te ajută să economisești timp
Atunci când simți că timpul nu-ți mai ajunge pentru a duce la bun sfârșit toate lucrurile pe care ți le-ai propus într-o zi, e cazul să apelezi la mici trucuri care să-ți vină în ajutor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă electrocasnicele bazate pe tehnologii de ultimă generație, cum ar fi uscătorul de rufe. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, după spălare, hainele vor fi gata de purtat într-un interval mult mai scurt față de uscarea naturală, fie că le întinzi pe suportul special sau pe sârmele din balcon. În special în sezoanele reci, cu temperaturi mici și umezeală, vei constata că îl loc de zvântare într-o zi sau două, rufele vor fi perfect uscate în câteva zeci de minute. În mod sigur nu-ți vei mai planifica această sarcină a spălării hainelor în funcție de prognoza meteo. Rufele tale vor fi spălate, uscate în scurt timp și puse la locul lor, totul într-un timp foarte scurt. În plus, cele mai multe modele de uscătoare au o funcție anti-șifonare, ceea ce înseamnă că articolele vor fi ușor de călcat sau nu vor necesita deloc călcare.
Țesăturile hainelor nu se deteriorează
Țesăturile rufelor se pot deteriora în timp, mai ales atunci când sunt expuse timp îndelungat razelor soarelui, vântului sau temperaturilor care ating pragul înghețului. Evită să usuci hainele în astfel de situații și investește într-un uscător de rufe, fără să te temi că vreuna dintre piesele tale preferate ar putea avea de suferit. Sistemul de uscare este unul blând, iar programele sunt diferite și îl poți alege pe cel potrivit țesăturilor pe care le introduci în cuvă. Bumbacul, de exemplu, nu este un material pretențios și poate fi uscat la un ciclu normal al uscătorului. Lâna, în schimb, va avea nevoie de selectarea unui program special. Ai grijă la materialele sintetice, care de cele mai multe ori nu rezistă la temperaturi de uscare mari.
Verifică etichetele înainte de a folosi uscătorul de rufe
Pont: Verifică întotdeauna etichetele articolelor pe care urmează să le introduci în uscătorul tău de rufe. Lângă recomandările de spălare la o anumită temperatură sau în anumite condiții le vei găsi și pe cele despre uscare. Există mai multe simboluri: un pătrat care conține un cerc și un X, care înseamnă că țesătura nu permite folosirea unui uscător sau același simbol care, în loc de X, are unul sau două puncte în centru. Prima variantă înseamnă uscare delicată, a doua nu presupune niciun fel de restricții.
Poți alege programele potrivite rufelor tale
Uscătorul de rufe va avea diverse programe pentru diferite tipuri de materiale și țesături, cum ar fi blugii și hainele din denim, bumbacul, cămășile sau articolele sport. Nu e necesar întotdeauna să sortezi hainele. După ce ai studiat etichetele și ai constatat că le poți spăla împreună, la fel se întâmplă și la capitolul uscare. De asemenea, ai la dispoziție funcțiile pentru delicate sunt destinate lânii sau hainelor din mătase.
Hainele copiilor sau bebelușilor, pe care le speli la temperaturi ridicate, vor fi de asemenea uscate într-un climat special pentru pielea sensibilă a acestora. Dacă ai copii și aceștia folosesc mai multe rânduri de haine pe zi, atunci un astfel de dispozitiv îți va fi de real ajutor.
Un uscător de rufe nu are un consum mare de energie
Există mai multe tipuri de uscătoare de rufe, însă cel inovator, din ultima generație de electrocasnice folosește o pompă de căldură. Motoarele sale permit recircularea aerului cald, iar hainele se usucă rapid și în siguranță. În ceea ce privește consumul de energie, uscătorul de rufe se aseamănă cu mașina de spălat rufe, deci nu trebuie să-ți faci mari griji în privința facturii la curent.
Probabil că ți s-a întâmplat cel puțin o dată ca un obiect vestimentar preferat să nu se usuce la timp, fie în sezonul rece sau într-o zi ploioasă, cu umezeală în exces. Un uscător de rufe te va face să uiți de hainele întinse pe “sârmă”, care se usucă în câteva ore sau chiar în câteva zile.