Ce este travertinul și cum îl poți integra în amenajarea locuinței?

Ce este travertinul și cum îl poți integra în amenajarea locuinței?
banner mobila la comanda suceava

Unele dintre cele mai frumoase, elegante și rafinate tipuri de suprafețe sunt cele realizate cu ajutorul pietrei naturale. Travertinul este piatra naturala folosită cel mai adesea pentru placarea și amenajarea suprafețelor, indiferent dacă vorbim despre interior sau despre exterior. Află ce este de fapt travertinul și cum poate fi integrat acesta în lucrări de amenajare a casei, pentru ca aceasta să arate cu adevărat minunat.

Ce este travertinul?

Travertinul este o rocă naturală calcaroasă cu o duritate foarte bună, care se extrage din cariere de piatră. Travertinul diferă în funcție de culoare, model și calitate, așa că dacă vrei să te bucuri de amenajări calitative poți alege plăcile din travertin de la Piatraonline.ro. Aici vei găsi o gamă amplă de modele de travertin care te pot ajuta să îți amenajezi casa într-un mod cât mai plăcut, cu ajutorul unor elemente de piatră naturală de calitate.

Ce poți amenaja cu travertin?

Travertinul este un material foarte versatil și permite realizarea unor amenajări diverse, în funcție de tipul elementelor structurale. Astfel, luând în calcul și grosimea plăcilor necesare pentru lucrările de amenajare, se pot realiza următoarele tipuri de placări:

Placări pentru podest și pardoseală

Pardoselile realizate din travertin sunt elegante, rezistente și durabile, conferind personalitate locuințelor. Pardoselile acoperite cu travertin sunt ușor de curățat și permit chiar și un trafic pietonal ridicat. Astfel, cu o impermeabilizare prealabilă a suprafețelor se pot obține pardoseli cu aspect remarcabil, pentru cât mai mult timp. Impermeabilizarea are rolul de a proteja suprafețele, ferindu-le de apă, eroziune și raze UV. 

Placări la nivelul pereților

Pereții amenajați cu travertin sunt perfecți pentru orice tip de cameră, însă se potrivesc cel mai bine în contextul băilor, bucătăriilor, holurilor și în general în cazul spațiilor ample. Pentru placarea pereților se folosesc plăci cu o grosime mai mică decât în cazul placării pardoselilor, adică circa 1.0-1.2 mm în loc de circa 2 mm.

Placări de trepte, contratrepte și glafuri

Treptele și contratreptele, dar și glafurile, sunt elemente liniare care necesita realizarea dintr-o singură bucată. Totuși, pentru că travertinul se extrage sub formă de plăci mari, acestea pot fi realizate cu ușurință.

În acest fel, treptele și contratreptele pot fi amenajate în funcție de culoarea tâmplăriei sau a parchetului. De asemenea, acestea pot fi realizate și în combinație cu alte tipuri de piatră naturală, cum ar fi granitul, marmura sau ardezia.  

Placări la nivelul holurilor și a zonelor vestibulare

Holurile sunt în general suprafețe cu un nivel foarte mare de trafic, așadar la nivelul pardoselii va fi nevoie de piatră naturală care să aibă rezistența necesară astfel încât să poată prelua încărcările.

De asemenea pot fi placate și suprafețele vestibulare, acest lucru contribuind la obținerea unor suprafețe ușor de curățat.

Placări la nivel de suprafețe exterioare

Exteriorul locuințelor poate fi amenajat de asemenea folosind travertinul, începând de la soclu și terminând cu pereții și chiar zona de terasă. Placările exterioare cu piatră naturală au rolul de proteja pereții de infiltrații, însă este recomandat ca înainte de aplicarea pietrei naturale să fie aplicată o hidroizolație lichidă, cu rol de protecție. 

De asemenea, nu ar trebui să lipsească trotuarele perimetrale și nici sistemele pluviale menite să asigure deversarea corectă a apelor din precipitații de la nivelul acoperișului. 

Travertinul are o utilitate foarte mare, așadar este o alegere potrivită pentru amenajarea unei locuințe, atât la interior, cât și la exterior. Alege așadar travertinul pentru a te bucura de durabilitate, dar și de o rezistență superioară la nivelul finisajelor.

agentie SEO & promovare eficienta online