Cât de necesare sunt filtrele de apă şi cum le alegi?

868
Cât de necesare sunt filtrele de apă şi cum le alegi?
banner mobila la comanda suceava

Apa poate conţine contaminaţi care nu sunt întotdeauna vizibili cu ochiul liber. Dacă nu apare un semn evident cum ar fi schimbarea culorii, apariţia mirosului sau a depunerilor la baza recipientului, poţi avea impresia că apa este bună de băut. Cu toate acestea, impurităţile şi substanţele invizibile sunt cele care îţi pun în pericol sănătatea dacă le consumi. În funcţie de sursa de provenienţă a apei, filtrul poate fi o măsură ce se impune sau una pentru mai multă siguranţă alimentară. Am ales pentru tine câteva generalităţi despre importanţa filtrării apei şi cum să alegi produsul potrivit:

Când se impune instalarea unui filtru de apă

Instalarea unui filtru de apă devine obligatorie atunci când ştii că sursa de alimentare este contaminată. În mod normal, autorităţile de stat şi cele locale trebuie să investească pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile. Acolo unde nu există o reţea de distribuţie a apei, sarcina revine fiecărui consumator în parte. Dacă ai în curte o fântână sau un izvor, este important ca periodic să duci probe în laborator pentru a vedea ce conţine apa şi ce măsuri se impun. Însă nici dacă ai contract cu un distribuitor de apă potabilă şi menajeră nu trebuie să ignori capitolul siguranţă. Chiar dacă staţiile din care pleacă apa către gospodăria ta sunt modernizate la standarde europene, ţine cont de faptul că traseul presupune sute de metri sau chiar kilometri de ţevi de parcurs. Acestea pot fi vechi şi ruginite sau pot acumula o mulţime de bacterii dăunătoare pe care apa le preia. Pentru mai multă linişte este bine să instalezi un filtru la sursa de apă din casa ta, ca ultimă barieră în calea dăunătorilor.

Cum alegi produsul potrivit

Întrucât cererea este foarte mare, producătorii de filtre vin în întâmpinarea clienţilor cu soluţii variate de îmbunătăţire a calităţii apei. Iată câteva exemple de filtre şi modul cum funcţionează:

Îndepărtarea sedimentelor

Sedimentele se numără printre cele mai comune şi vizibile pericole aflate în apă. Rolul unui filtru este de a crea o barieră în calea reziduurilor acumulate de apă. Dacă filtrul funcţionează, apa de băut trece, în timp ce resturile rămân acumulate fie într-un recipient separat, fie pe suprafaţa de filtrare propriu-zisă confecţionată din textil, hârtie, ceramică sau metal. În funcţie de mărimea impurităţilor poţi alege densitatea filtrului. Instalarea unui filtru de apă Sistemath îţi asigură îndepărtarea sedimentelor precum rugina şi a reziduurilor care sunt blocate de un material din polipropilenă, cu eficienţă dovedită.

Diminuarea clorului

Majoritatea companiilor care administrează utilităţile de distribuire a apei folosesc clorul pentru tratarea apei potabile. Acesta este ieftin, simplu de utilizat şi foarte eficient în eliminarea multor bacterii sau viruşi care trăiesc în mediul acvatic. Deşi este un foarte bun dezinfectant, clorul schimbă gustul apei şi poate reacţiona cu anumite metale din ţevi sau instalaţii sanitare pentru a forma compuşi periculoşi pentru sănătate. În acest caz, instalarea unui filtru din cărbune activ elimină mirosul şi gustul apei tratate cu clor, precum şi o serie de viruşi.

În funcţie de nevoile casei

Compuşii prezenţi în apa de băut nu au acelaşi efect pentru toată lumea. Există minerale şi vitamine ca în funcţie de vârstă, stil de viaţă sau mai ales stare de sănătate pot deveni dăunătoare. În acest caz, medicul curant recomandă un anumit tip de apă. Aşadar, filtrarea poate fi făcută nu doar pentru eliminarea unor compuşi periculoşi, ci şi pentru păstrarea sau adăugarea de minerale necesare în corp.

Filtrele de apă reprezintă o barieră în calea microbilor care îţi pot pune sănătatea în pericol. Consumul de lichide este esenţial pentru o viaţă echilibrată şi trebuie să te asiguri că hidratarea ta şi a celor dragi se face în condiţii de siguranţă deplină.

Pizza Suceava