Casa de la tara: amenajarea unei bai functionale in casa

1688
banner mobila la comanda suceava

Unele sondaje din vest arata ca nivelul de trai din Romania este foarte scazut mai ales in mediul rural, acolo unde majoritatea oamenilor nu are un venit constant, conditii de viata ca la oras sau alte comoditati cu care vesticii sunt obisnuiti deja de zeci de ani. Intr-adevar, aceasta era o realitate corecta acum ceva timp, insa poate fi observat cu ochiul liber faptul ca si locuitorii de la tara din Romania au inceput sa faca investitii in locuintele lor, aducand confortul de la oras la sat.

Din ce in ce mai multi au inceput sa-si amenajeze bai in casa, renuntand la wc-urile din fundul curtii si, datorita faptului ca multe primarii au inceput sa aiba sisteme centralizate de canalizare, in mare parte construite cu fonduri europene. Daca pe vremuri nu existau bai in casa decat in putine locuinte de la tara, astazi, mai ales romanii care aleg sa se mute la sat au investit sume importante de bani in amenajarea baii intr-una din camerele casei lor. 

Afla cateva sfaturi utile daca vrei sa-ti amenajezi baia in casa batraneasca de la tara:

  1. Ai nevoie de o camera adecvata, apoi sa montezi pe pereti rigips rezistent la umiditate, gresie si faianta moderne, in functie de gustul si personalitatea ta. In general, camerele din locuintele batranesti sunt mici, asa ca, se preteaza la a amenaja o baie ieftina, fara sa te sperie eventualitatea unor cheltuieli uriase;
  2. Daca nu ai apa curenta in casa, atunci trebuie sa angajezi un mester care sa faca acest lucru in cunostinta de cauza. Proiectul poate parea destul de simplu, dar nu este, chiar daca vei beneficia de sfaturi de pe internet sau de cele oferite de vecini intreprinzatori. Fiecare meserie are secretele ei, iar tu nu ai cum sa le stii pe toate;
  3. Dupa ce ai apa in casa, poti sa te gandesti la urmatoarea etapa. De exemplu, orice baie are nevoie si de apa calda, altfel cum te-ai putea gandi macar ca poti face dus? Cumpara un boiler tinand cont de cata apa calda vei avea nevoie in fiecare zi, dar si de firma producatoare. Incearca sa gasesti un dispozitiv simplu, fara functii complexe. Ai nevoie doar de apa calda pana la urma, nu-i asa?
  4. Instalatia este finalizata, apa rece si calda exista, iti mai trebuie obiectele sanitare de buna calitate. Investeste in ceva bun, multi fiind de parere ca romanii sunt prea saraci sa-si permita ceva ieftin si prost. In plus, le vei folosi o perioada lunga de timp, asa ca iti vei scoate investitia. In acest sens, cerceteaza cu atentie oferta de pe internet, cauta vase de toaleta, chiuvete, cabine de dus si accesorii, apoi monteaza-le fara probleme si de unul singur. Nu este vreo mare filosofie;
  5. Chiar daca totul pare deja finalizat, nu uita de sistemul de iluminat. Trebuie neaparat sa fie unul de calitate, in baie vei avea nevoie mereu de lumina cat mai multa. Cateva becuri economice, cu LED si doua-trei spoturi in jurul oglinzii sunt suficiente pentru a crea atmosfera necesara.

Asadar, construirea unei bai in casa de la tara nu mai este demult doar un vis pe care majoritatea romanilor il are, el a devenit o realitate a multora si un semn ca Romania se raliaza tarilor vestice in ceea ce priveste confortul vietii locuitorilor ei. Incearca sa tii cont de sfaturile specialistilor in demararea proiectului tau si gandeste-te ca investitia se merita cu prisosinta. 

Pizza Suceava