Jocurile educative sunt foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Poți găsi exemple pentru toate buzunarele, pentru a te asigura că cel mic are mereu la dispoziție un nou joc care sa-l fascineze și să-l ajute să descopere lumea înconjurătoare.
Află din acest articol câteva idei de jocuri educative pentru copii pentru care nu va trebui să cheltuiești mai mult de 50 de lei.
Cărți de activități și jocuri
Dacă ești în căutare de jocuri educative pentru copii până la 4 ani, poți să găsești o multitudine de cărți de activități și jocuri la un preț accesibil. Acestea includ variate sugestii pentru petrecea timpului, precum rezolvarea unui puzzle, ieșirea din labirint, coloratul după model, completarea literelor lipsă, găsirea de diferențe etc.
În timp ce copilul se distrează cu aceste teme, de fapt, el învață cum să gândească logic, cum să facă un calcul matematic simplu sau literele alfabetului. De asemenea, astfel de activități pot ajuta la dezvoltarea coordonării mână – ochi sau a funcțiilor motori, prin variate exerciții, fără ca cel mic să-și dea seama.
Atlase cu abțibilduri
În cazul în care copilul tău arată un interes față de istorie sau geografie, poți să-l încurajezi să studieze în detaliu aceste domenii prin cumpărarea unui atlas geografic sau istoric. Pentru a face lucrurile mai distractive pentru cel mic, poți alege varianta cu abțibilduri.
Așadar, astfel poate învăța steagurile țărilor lumii. Fiecare abțibild corespunde unui steag, dar atlasele conțin și multe alte informații, precum variate hărți ce arată localizarea țărilor în lume și pe continente, dimensiunile lor și ce capitale au. Acest lucru le consolidează cultura generală, îi ajută să gândească critic și logic etc.
Buzzers (sonerii) cu funcția de înregistrare
O modalitate distractivă de a participa activ la lecții, acasă sau la școală, este să folosești buzzers, adică sonerii, ce includ funcția de înregistrare. Astfel, cel mic poate înregistra diferite sunete, muzică, mesaje, întrebări sau răspunsuri. De aceea, soneriile acestea pot fi incluse foarte ușor în diferite jocuri.
Un astfel de joc îl familiarizează pe cel mic cu tehnologia, fără să-l expui la alte dispozitive, dacă nu dorești ca acest lucru să se întâmple încă. De asemenea, îl încurajează să vorbească mai tare și mai corect, pentru ca înregistrarea sa se audă și să fie înțeleasă de toată lumea. În timp, acest lucru îl poate ajuta să vorbească și în public mai ușor.
Cuburi pentru construit
Cuburile de construit pot fi făcute din lemn sau din plastic. Indiferent de materialul utilizat, cuburile îi permit celui mic să-și exploreze creativitatea și imaginația, construind cu ajutorul lor o lume așa cum își închipuie ei.
Fie că sunt piese de tip lego sau clasice, acestea îl încurajează pe copil să-și dezvolte latura creativă, mai ales că aceste construcții sunt adesea însoțite de o poveste. În plus, astfel de jocuri contribuie la dezvoltarea funcțiilor motorii, a coordonării mână – ochi, la înțelegerea unor concepte de matematică și chiar fizică.
Jetoane pentru numărat și sortat
Un astfel de joc se poate dovedi a fi foarte util pentru învățarea anumitor concepte din matematică. Un set poate conține câteva zeci sau sute de jetoane ce au variate culori, pentru a atrage atenția copilului. Jetoanele se pot folosi pentru a-l învăța pe copil să numere, să socotească (adunare și scădere), să sorteze etc.
Ca bonus, dacă ai o piesă pierdută dintr-un alt joc, un astfel de jeton îi poate ține locul foarte ușor, până îi găsești înlocuitor.
Oferă-i copilului una dintre aceste cinci jocuri educative sub 50 de lei și, cu siguranță, îi vei face o mare bucurie, ce îl va și ajuta în viitor!